Stiri de ultima ora

In ciuda pandemiei, Firea a redeschis santierele. Cum merg lucrarile la marile proiecte din Bucuresti

In ciuda pandemiei, Firea a redeschis santierele. Cum merg lucrarile la marile proiecte din Bucuresti
Actualitate
S-au ridicat, in sfarsit, liniile de tensiune, la Podul Nicolae GrigorescuStrapungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu se construieste pentru a fluidiza traficul din centrul Capitalei, creand o cale de acces intre Sos. Nicolae Grigorescu si Sos. Vitan-Barzesti.Din proiect face parte si un pod peste Dambovita, care este realizat in proportie de peste 90% inca din anii trecuti.Aceasta cale rutiera nu putea fi, insa, folosita din cauza ca firele de tensiune din zona coborau pana aproape de sosea. E o problema pe care administratia Capitalei putea sa o preintampine inca din 2010, cand s-a apucat de proiect. Dar, din pacate, n-a facut nimic in acest sens.

Cum arata structurile folosite de Transelectrica pentru ridicarea firelor de inalta tensiune care nu permiteau circulatia pe pod - Foto: Forumul PeUndeMerg.ro

Asa ca Transelectrica s-a apucat abia in vara anului 2019 sa inalte firele. Si a terminat in aceasta primavara.Asa ca acum - chiar daca e inca pandemie - primaria se apuca din nou de lucru la pod."S-a terminat, in sfarsit, ridicarea liniilor de tensiune. Asa ca am intrat, alaturi de societatea Delta, la finalizarea acestui obiectiv", a mai spus Marius Coaje.Fabrica de Glucoza: Trotuarele raman skinny, dar se schimba tevi si se asteapta asfaltulConsilierul pe probleme de infrastructura al Gabrielei Firea spune ca se lucreaza din nou si la largirea Soselei Fabrica de Glucoza. Aceasta sosea are doar 1,8 kilometri lungime si face legatura intre Soseaua Floreasca si Soseaua Petricani.Dar este foarte circulata (mai ales dupa ce s-a inaugurat si Autostrada urbana, care intersecteaza Soseaua Petricani si aduce mult trafic in zona)."Pe portiunea cea mai mare, dintre Petricani si Barbu Vacarescu, s-a asezat balastul stabilizat. Dupa ce intra cotele de la Guvern si platim constructorul, se poate intra cu straturile de asfalt.

In imagine, cu rosu, traseul Soselei Fabrica de Glucoza, de la intersectia cu Autostrada Urbana (cu bleu) si Soseaua Petricani (cu galben), pana la iesirea in Soseaua Barbu Vacarescu (cu albastru) si Calea Floreasca (marcata cu roz). Editare: Ziare.com

Ba chiar a inceput sa se toarne ceva asfalt intr-o parte a santierului, pe o portiune pe care probabil traficul va fi deviat pe durata urmatoarelor etape de constructie a podului.Ramane sa vedem daca administratia va putea respecta termenul de finalizare a pasajului, stabilit initial pentru finele acestui an.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus