Stiri de ultima ora

IDEI | Expoziţie cu pancartele sau un nou muzeu: Muzeul ÎNTRE BARE

IDEI | Expoziţie cu pancartele sau un nou muzeu: Muzeul ÎNTRE BARE
Actualitate
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a anunţat, miercuri, că doreşte să documenteze protestele din ultimele zile din Cluj-Napoca şi să găzduiască o expoziţie cu pancartele folosite de manifestanţi, o altă organizaţie culturală clujeană propunând realizarea Muzeului ”Între Bare”, potrivit News.ro .

Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei au anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că îi invită pe protestatari să îşi doneze pancartele după încheierea manifestaţiilor.

”Dragi clujeni, suntem cu toţii de acord că zilele acestea în România se scrie istoria. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Aşadar, vă rugăm să nu aruncaţi pancartele cu mesajele voastre şi în momentul în care protestele încetează, să le aduceţi la muzeu (...). Totodată am aprecia şi materiale fotografice pe suport digital, cu copyright fireşte, care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor (...). Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului, asigurându-ne astfel că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentaţii Z Angles Gallery, propun înfiinţarea Muzeului ”Între Bare”, care să găzduiască de asemenea pancarte folosite de protestatari.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus