Stiri de ultima ora

Horia Colibășanu, primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf din lume, fără șerpași sau oxigen suplimentar, decorat de Iohannis

Horia Colibășanu, primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf din lume, fără șerpași sau oxigen suplimentar, decorat de Iohannis
Actualitate
Klaus Iohannis l-a decorat joi, la Palatul Cotroceni, pe alpinistul Horia-Dan Colibășanu, primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf din lume, fără șerpași sau oxigen suplimentar.

Klaus Iohannis: „Ne-am reunit astăzi pentru a înmâna cea mai înaltă distincție a statului, în semn de recunoaștere și apreciere sinceră, unui român cu merite deosebite. Sunteți primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf din lume, fără șerpași sau oxigen suplimentar. Vă felicit, în numele tuturor compatrioților noștri, pentru ambiția și perseverența cu care ați reușit!

Actul dumneavoastră temerar are în spate foarte multe ingrediente. Este o lecție prețioasă de ambiție, pasiune, forță și dăruire, de seriozitate și perseverență. Datorită muncii și anduranței cu care practicați acest sport ați cucerit deja opt vârfuri montane de peste 8.000 de metri.

Românii au în dumneavoastră un model. Ați învins limitele și ați demonstrat că nimic nu este imposibil când muncești constant pentru un vis.

Escaladarea munților este un sport care necesită pregătire riguroasă, atât fizică, cât și psihică, un sport care îți testează limitele. Astfel, pe cât a fost de grea și de chinuitoare escaladarea din Himalaya, pe atât de impresionantă este performanța dumneavoastră.

Domnule Horia Colibășanu,

Una dintre cele mai frumoase imagini este, pentru mine, tricolorul fluturând pe Everest. Acolo, pe acoperișul lumii, într-o dimineață glacială de mai, ați scris istorie pentru și despre România. Performanța dumneavoastră a fost însoțită nu doar de simbolul național, ci și de gândurile foarte multor români care v-au fost alături și v-au încurajat. Așadar, vreau să le transmit felicitări și să le mulțumesc celor care vă sprijină: familiei dumneavoastră, sponsorilor și prietenilor.

Peste numai două zile sărbătorim Ziua Muntelui. Ne vom aduce aminte de problemele din zonele montane, dar și de potențialul uimitor al acestor locuri.

Vă îndemn, așadar, pe toți să protejăm și să respectăm mediul înconjurător!

Mai sunt multe de făcut în educația pentru protejarea naturii. De aceea, domnule Colibășanu, vă încurajez să vă implicați în programele de educație, pentru că tinerele generații au nevoie de puterea exemplului personal.

Vă doresc mult succes în tot ceea ce v-ați propus în continuare, să atingeți cu succes fiecare vârf pe care îl doriți cucerit și să reprezentați în continuare o sursă de inspirație pentru români!
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus