Stiri de ultima ora

Guvernul răspunde la atacurile lui Jean Claude Juncker: Va fi o perioadă încărcată

Guvernul răspunde la atacurile lui Jean Claude Juncker: Va fi o perioadă încărcată
Actualitate
Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că România este pregătită tehnic pentru a prelua președinția UE, dar nu înțelege pe deplin ce înseamnă această misiune. Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat că România este pregătită tehnic, dar a și internalizat ceea ce înseamnă președinția UE acționând ”într-o logică de președinție”.

”Suntem pregătiți. Ne-am pregătit în decursul ultimilor doi ani. Am accelerat pregătirile în ultimele două luni. Este foarte important că deja noi am intrat într-o logică de președinție. Să nu uităm că deja am avut evenimente importante la București, am avut vizita Conferinței președinților, care înseamnă președintele Parlamentului European împreună cu liderii tuturor grupurilor politice din Parlamentul European. Am întâlnirea secretarilor de stat și a secretarului general din ministerele de Externe din statele membre - sunt întâlnirile care ritualic se întâmplă înaintea președinției efectuive semestrului în care exerciți președinția și binențeles vizita din 5 decembrie la Bruxelles a guvernului din România, când primul-ministru a discutat cu președintele Comisiei, miniștrii au discutat cu omologii lor de la Comisie. Au discutat inclusiv structura dosarelor pe care va trebui să le gestionăm. La acest moment știm exact și ce preluăm de la președinția austriacă, pentru că întotdeauna acestea erau un factor de incertitudine, pentru că sunt dosare pe care noi am fi vrut să le finalizăm și pe care, din fericire, le-a finalizat președinția austriacă.

Vom avea o perioadă destul de încărcată, mai ales primele trei luni vor fi axate mai mult pe prioritățile legislative, deoarece va trebui să încercăm să facem cât mai mult în perioada în care Parlamentul European își exercită atribuțiile. După această perioadă va urma perioada de pregătire a summitului de la Sibiu și o perioadă la fel de importantă va fi ultima lună a președinției noastre, când vom avea pe agendă tot felul de subiecte care nu au putut fi puse datorită alegerilor pentru Parlamentul European. Deci, practic vom avea șase luni pline, foarte pline, cu tempouri diferite și cu un specific diferit în același interval de timp.”, a declarat George Ciamba, pentru Medifax.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus