Stiri de ultima ora

Greva la Turnul Eiffel din cauza hotilor de buzunare

Greva la Turnul Eiffel din cauza hotilor de buzunare
Actualitate
Turnul Eiffel a fost inchis publicului vineri dimineata ca urmare a unui protest al salariatilor acestui monument emblematic al capitalei franceze, care au refuzat sa munceasca din cauza unei recrudescente a activitatii hotilor de buzunare si amenintarilor acestora, relateaza AFP.

Majoritatea salariatilor si-au manifestat dreptul de a nu-si incepe activitatea din cauza unei "recrudescente a actiunilor hotilor de buzunare pe Turnul Eiffel si in urma mai multor agresiuni si amenintari ale acestora", se arata intr-un comunicat.

Turnul Eiffel "nu a putut sa-si deschida portile pentru public" la orele 09.30 a confirmat Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE), care administreaza monumentul.

Circa 40 de salariati, aproape intreg efectivul destinat primirii turistilor vineri dimineata, au decis sa-si exercite dreptul de a nu-si incepe activitatea.

Hotii de buzunare urca in grupuri de cate 4-5 persoane. Uneori pot fi chiar 30 de indivizi urcati pe monument iar de multe ori ajung sa se bata intre ei, a povestit un salariat.

Un altul a declarat ca a fost amenintat de un astfel de individ caruia i-a cerut sa lase turistii in pace si sa coboare din turn. "Daca nu ne lasi sa ne facem treaba, vei avea probleme", l-ar fi amenintat individul.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus