Stiri de ultima ora

"Gravity 3D: Misiune în spaţiu" şi "12 ani de sclavie", marii câştigători la premiile Satellite 2014 - VIDEO

Gravity 3D: Misiune în spaţiu şi 12 ani de sclavie, marii câştigători la premiile Satellite 2014 - VIDEO
Actualitate
"Gravity 3D: Misiune în spaţiu" şi "12 ani de sclavie", marii câştigători la premiile Satellite 2014 (Captură video)

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul divertismentului, informează contactmusic.com .

Premiile Satellite sunt acordate în 38 de categorii, recompensând excelenţa în cinematografie, televiziune şi jocuri video.

La gala de duminică seară, premiul pentru cel mai bun film a fost decernat peliculei "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, care a primit la rândul său trofeul Satellite pentru cel mai bun regizor. Lungmetrajul "12 Years a Slave" conducea în topul nominalizărilor de anul acesta, fiind selectat în 10 categorii.

De cealaltă parte, filmul "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", de Alfonso Cuaron, nominalizat la opt premii, a primit trofeele pentru cea mai bună coloană sonoră, cele mai bune efecte vizuale şi cel mai bun sunet (montaj şi mixaj).

Matthew McConaughey a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din drama "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallee, iar partenerul său de scenă Jared Leto a primit premiul Satellite pentru cel mai bun rol secundar.

Cate Blanchett a primit titlul de cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din "Blue Jasmine", de Woody Allen, iar premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a revenit lui June Squibb, pentru partitura din "Nebraska", de Alexander Payne.

Filmul lui David O. Russell "Ţeapă în stil american/ American Hustle" a primit două premii, pentru cel mai bun scenariu original şi cel mai bun montaj, iar "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", de Baz Luhrmann, a primit premiile Satellite pentru cea mai bună regie artistică, cea mai bună scenografie şi cel mai bun cântec (Lana Del Rey - "Young and Beautiful").

În categoriile dedicate televiziunii, "Breaking Bad" şi "Orange Is The New Black" au fost marii câştigători, serialele fiind recompensate cu câte trei premii. Astfel, "Breaking Bad" a fost desemnat cel mai bun serial-dramă, în timp ce Bryan Cranston şi Aaron Paul au câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, respectiv în rol secundar, într-un serial-dramă.

"Orange Is The New Black" a câştigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, Taylor Shilling a obţinut trofeul pentru cel mai bun rol principal feminin, iar colega sa Laura Prepon a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus