Stiri de ultima ora

George Simion: Sperăm ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunirea cu Republica Moldova ca proiect național

George Simion: Sperăm ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunirea cu Republica Moldova ca proiect național
Actualitate
Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a declarat, marți, înainte de o întrevedere cu liberalii, că speră ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunirea României cu Republica Moldova ca proiect național.

"Sperăm să se înființeze, în sfârșit, o instituție care să coordoneze strategiile pe Republica Moldova, sperăm ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunirea ca proiect național și sperăm ca viitoarea propunere de premier al PNL, am înțeles că Dacian Cioloș, să aibă printre prioritățile guvernării subiectul Republica Moldova, pentru că în Platforma România 100 legată de centenar nu am văzut asta ca prioritate și sperăm să discutăm și să luăm punct cu punct toate aceste detalii. Mai sperăm ca deciziile pe care le luăm aici să fie girate, acceptate de Alina Gorghiu, care este președintele acestui partid și cu care noi am solicitat să ne întâlnim", a afirmat Simion la sediul PNL, întrebat ce speră să obțină după discuțiile de marți cu reprezentanți ai PNL.

El a precizat înainte de a intra la întrevedere că a venit cu documente trimise de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 către PNL, premierul Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis în anii trecuți.

Întrebat de jurnaliști dacă reia discuțiile cu celelalte partide, el a răspuns: "Bineînțeles, asta am și convenit cu fiecare asupra unui calendar de discuții și de asumări din partea fiecărui partid. Nu cerem de la toate partidele tot, fiecare să își asume o bucățică pe care o poate duce și o poate realiza și sperăm și președintele Iohannis, după ce terminăm acest tur de negocieri cu partidele, să fie cel care pune toate partidele din România la aceeași masă pe un pact de tip Snagov și acest pact să fie coordonat de președinte, este rolul lui constituțional", a spus George Simion.

El a precizat că nu a primit de la Președinție invitație la discuții.

"Nu am primit decât reacția domnului președinte de ieri, în care a zis că marșurile și manifestările noastre nu aduc nimic în plus pentru unire. (...) Ne ocupăm și de strategii pe zona Republicii Moldova și avem propuneri concrete", a adăugat George Simion, care a venit însoțit de reprezentanți ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus