Stiri de ultima ora

Gazonul de pe Arena Națională, schimbat de nouă ori în șapte ani

Gazonul de pe Arena Națională, schimbat de nouă ori în șapte ani
Actualitate
Cel mai mare şi mai scump stadion al ţării, dat în folosință în 2011 are, din nou, probleme cu gazonul. Iarba de pe Arena Naţională s-a uscat în unele zone de teren, iar în altele se rup brazde întregi. Asta la mai puţin de un an de când a fost schimbat a opta oară! Problema, spune Primăria Capitalei, a fost una legată de mentenanţa gazonului, aşa că municipalitatea a căutat o soluţie de avarie şi a desemnat o nouă firmă care să se ocupe de întreţinerea ierbii. 120.000 de lei va plăti primăria unei firme specializate pentru o lună şi jumătate.

În perioada 2011-2013, Arena Națională a fost administrată de ALPAB, iar în perioada 2014-martie 2017, Arena Nationala a fost administrata de SC UTI GRUP SA, în baza unui acord cadru si a celor 3 contracte subsecvente. Întrucât, în perioada indicată, nu a fost înregistrată o administrare eficientă a arenei, actuala administratie a decis, în luna martie 2017, să rezilieze acordul-cadru cu acest operator, iar Arena a fost preluată pentru administrare în regie proprie, prin Direcția de Investiții din cadrul PMB, și a fost încheiat un protocol între Primăria Capitalei și FCSB.

Câştigătoarea licitaţiei pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională este SC Sports Fields SRL, aceeaşi firmă care a avut până acum contract cu FCSB, clubul lui George Becali, şi care încasa de la acesta mai mulţi bani pentru National Arena şi mai puţini bani pentru îngrijirea bazei sportive private din Berceni. Iniţial, municipalitatea nu comunicase numele firmei câştigătoare, ci doar faptul că a fost finalizată licitaţia şi valoarea contractului.

Primăria Capitalei a transmis luni seară, printr-un comunicat de presă, că a finalizat achiziţia serviciilor de întreţinere a gazonului pentru Arena Naţională, umând să fie încheiat contractul, în valoare de aproape 100.000 de lei, fără TVA. Reprezentanţii municipalităţii nu au precizat cine a câştigat procedura de achiziţie, numele firmei fiind oferit mai târziu, la insistenţele jurnaliştilor.

SC Fields Sports SRL va asigura în continuare îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională, contractul de aproape 100.000 de lei fiind încheiat pentru 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregăteşte în prezent.

Firma deţinută de Stelian Dia este aceeaşi care a asigurat îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională pentru FCSB, în baza protocolului între clubul lui Gigi Becali şi Primăria Capitalei.

Conform unor dezăluiri ale ziaristului Cătălin Tolontan, protocolul prevedea ca instituţia condusă de Gabriela Firea, fina omului de afaceri, să achite contractul, „compensând din sumele aferente închirierii stadionului şi achitării utilităţilor”.

Contractul a fost atribuit atunci clubului FCSB fără o procedură de achiziţie publică. Ulterior, Primăria Capitalei a emis un comunicat de presă, în care susţine că protocolul cu FCSB, este legal, precizând însă că este temporar şi că municipalitatea va organiza o licitaţie în acest sens.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus