Stiri de ultima ora

Fost ministru al Turismului dezvăluie un TUN de proporții dat de Guvern, în plină situație de criză

Fost ministru al Turismului dezvăluie un TUN de proporții dat de Guvern, în plină situație de criză
Actualitate
O situație uluitoare este dezvăluită de fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, de la Pro România. Acesta arată că Executivul preferă să folosească hotelurile private și să plătească câte 300 de lei pe zi pentru fiecare persoană ținută în carantină, asta în timp ce hotelurile deținute de către diferite ministere stau nefolosite. Dobre arată că oamenii ținuți în carantină aterizează pe aerportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, iar în apropiere au hoteluri cei de la Interne, Justiție și alte instituții ale statului.

”Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate. Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe Litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?

Statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră.

Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați, care nu sunt din județul Constanța, ci din toate zonele țării? De ce a trebuit să aterizeze DOAR pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanța e unul mare sau măcar mediu.

De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus