Stiri de ultima ora

Evaluare Națională 2019. Azi încep înscrierile la examenul de la finalul clasei a VIII-a

Evaluare Națională 2019. Azi încep înscrierile la examenul de la finalul clasei a VIII-a
Actualitate
Evaluare Națională 2019. Azi încep înscrierile la examenul de la finalul clasei a VIII-a

Pro TV

Evaluare Națională 2019. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie începând de azi și până la finalul săptămânii la Evaluare Națională 2019.

Probele scrise au loc astfel: pe 18 iunie are loc proba la limba și literatura română, iar pe 20 iunie la matematică.

Calendar Evaluare Națională 2019

3 – 7 iunie – Înscrierea elevilor la examenul de Evaluare Națională 2019 7 iunie 2019 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a 18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă 20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă 21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă 25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00) 26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor 29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor Ministerul Educației a publicat modelele de subicte pentru cele două probe de examen pe site-ul subiecte.edu.ro. Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației a trimis sătpămâna trecută planul de școlarizare la fiecare inspectorat școlar în parte, iar săptămâna aceasta urmează ca inspectoratele să publice broșura cu locurile de la admiterea la liceu. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că a împărțit numărul de locuri către inspectoratele școlare atfel încât să nu mai existe note sub 5 la admiterea la liceu. Evaluare Națională 2019. Media obținută la Evaluarea Naționala 2019 pentru clasa a VIII-a este un criteriu important pentru admiterea în învățământul liceal. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus