Stiri de ultima ora

Europarlamentar semnalează pericolele planului Kurzarbeit pentru muncitorii români

Europarlamentar semnalează pericolele planului  Kurzarbeit  pentru muncitorii români
Actualitate
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu consideră că dorința Guvernului Orban de a introduce un program de lucru flexibil ((modelul german Kurzarbeit ) în actualul context epidemiologic trebuie sĂ asigure și protecția angajaților în fața unor posibile abuzuri.

„România trece printr-o situație dificilă iar păstrarea locurilor de muncă trebuie să fie o prioritate. Lipsa unei reacții coerente și a unor măsuri sustenabile, inclusiv utilizarea resurselor europene precum Fondul European de Ajustare la Globalizare (eligibil în context COVID-19 datorită raportului meu din PE), a condus la pierderea a sute de mii de locuri de muncă.

Ultima soluție găsită de guvernanți, kurzarbeit (“timp scurt de lucru”), nu este rea prin definiție, dar arată rău în contextul în care Guvernul PNL se pregătește să scoată orice măsură de protecție pentru angajați existentă în modelul german și să reducă capacitatea acestora de a fi protejați împotriva unor posibile abuzuri.

Riscurile, enumerate și de sindicate, sunt:

Sunt pentru un #PactPentruMuncă pentru a trece peste această perioadă dar acesta trebuie să cuprindă măsuri de protecție dar și acțiuni ferme pentru creșterea performanței profesionale a angajaților. Vorbim de problemele întâmpinate de angajații români din afară, dar să nu-i uităm pe cei din țară pe care dreapta îi lasă fără protecție.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus