Stiri de ultima ora

"Este un caz grav". Medicii de la Marie Curie confirma diagnosticul sindrom hemolitic uremic pentru fetita din Pitesti

Este un caz grav. Medicii de la Marie Curie confirma diagnosticul sindrom hemolitic uremic pentru fetita din Pitesti
Actualitate
Diagnosticul sindrom hemolitic uremic pentru fetita de un an si opt luni din Pitesti a fost confirmat, prin testele specifice. Copilului i s-a montat cateterul pentru a incepe dializa, fiind un caz grav.

Anuntul a fost facut pentru News.ro de catre seful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitala, prof. dr. Mihaela Balgradean.

"Este un caz grav, asa cum au fost multe asta iarna. Copila este in sala, se monteaza cateterul si incepe dializa", a explicat medicul.

Fetita, in varsta de un an si opt luni din Pitesti cu simptome ale sindromului hemolitic uremic, a fost transferata, vineri dupa-amiaza, de la Spitalul de Pediatrie din oras la Spitalul ”Marie Curie” din Capitala, pentru investigatii amanuntite.

Parintii fetitei au ajuns cu aceasta la Spitalul de Pediatrie din Pitesti vineri, afirmand ca au observat primele scaune cu sange la copil in cursul zilei de miercuri.

Trei fetite din Arges au murit in acest spital, pe 4, 15 si 16 februarie.

Cauza imbolnavirii copiilor din judetul Arges care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpina de E.coli, anunta, in 25 februarie, fostul ministru al Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu. 
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus