Stiri de ultima ora

“Este o lovitură puternică dată colegilor noştri . Guvernul, SOMAT să rezolve problema plăţii salariaţilor care nu vor primi banii înainte de Paşte

“Este o lovitură puternică dată colegilor noştri . Guvernul, SOMAT să rezolve problema plăţii salariaţilor care nu vor primi banii înainte de Paşte
Actualitate
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Guvernului să rezolve problema plăţii salariilor pentru angajaţii din sistemul de educaţie. Reacţia, după ce angajaţii din sistemul de învăţământ sunt printre cei care nu vor primi salariile înainte de Paşte.

Guvernul, trebuie să rezolve problema plăţii salariilor în educaţie

“Este o lovitură puternică dată colegilor noştri care aşteptau, în baza celor promise de către premierul Viorica Dăncilă, să primească salariile în avans, înaintea Sărbătorilor Pascale. Oamenii aşteaptă aceşti bani, mai ales că nu vorbim despre o categorie profesională cu salarii foarte mari. Din contră, iar fiecare trebuie să aibă posibilitatea să pună câte ceva pe masa de Paşte. Guvernul trebuie să înţeleagă faptul că a creat aşteptări în rândul oamenilor. Pentru neplata salariilor în avans, aşa cum s-a spus, colegii noştri nu pot să primească drept scuză modificările necesare care au fost realizate în EDUSAL, în ultima perioadă. Executivul trebuie să se implice serios pentru a găsi o soluţie”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu, potrivit unui comunicat de presă.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere guvernului să ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme. "Din păcate, angajaţii din învăţământ, care sunt cea mai mare categorie socio-profesională din sistemul bugetar, nu vor primi în avans salariile aferente lunii martie, în această săptămână. În aceste condiţii, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Executivului să aplice toate măsurile de care dispune pentru a rezolva problema apărută în cazul angajaţilor din sistemul de învăţământ, astfel încât aceştia să nu fie discriminaţi în comparaţie cu alte categorii bugetare", a adăugat Hăncescu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că vor primi salariile înaintea sărbătorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai căror instituţii au solicitat acest lucru, iar restul vor primi în ziua de salariu.

"Bugetarii care au cerut. Asta este ceea ce doamna prim-ministru a spus foarte clar. Pentru că asta au solicitat. Nu poţi să-I dai celui care nu solicită. Cei care nu au făcut solicitare nu primesc mâine. Primesc când au data de salariu. Am discutat cu doamna prim-ministru şi zilele trecute şi săptămâna trecută. Am spus că vom discuta la nivelul Guvernului şi am convenit că avem un cadru legislativ pe care noi îl creăm. L-am trecut în Monitorul Oficial şi fiecare structură în parte poate da, dacă aşa a decis. Noi am consultat ministerele respective. Legea spune că, în baza Ordinului Ministerului de Finanţe, între 5 şi 15 aprilie se pot da salariile şi asta s-a făcut. S-a comunicat şi cine şi-a manifestat interesul este trecut în Ordinul de ministru şi publicat în Monitorul Oficial", a afirmat Eugen Teodorovici la Parlament.

Articole similare :
comments powered by Disqus