Stiri de ultima ora

Epidemia de coronavirus. Povestea cuplului chinez care s-a căsătorit prin videoconferință

Epidemia de coronavirus. Povestea cuplului chinez care s-a căsătorit prin videoconferință
Actualitate
1.383 de morți și cel puțin 65.000 de persoane infectate. Este bilanțul din ce în ce mai sinistru al epidemiei de coronavirus.

Medicii și asistentele se străduiesc să ridice moralul pacienților și îi învată cum să-și întărească imunitatea. Medic spital Wuhan: „Nu stați în pat toată ziua, face rău organismului dacă stați întinși prea mult. Dar, dacă nu vă simțiți bine, anunțați-le pe asistentele care se ocupă de voi. Și vă rugăm, schimbați-vă ocupăția, ascultați muzică sau citiți cărți pentru o vreme. Protejați-vă și faceți mișcare. Nu vă gândiți la voi ca la niște pacienți.”

Medicii din spitalele din Wuhan nu se simt în siguranță

  Imediat după ce au mai trimis încă 4.000 de medici militari în Wuhan, autoritățile chineze au dezvăluit că peste 1.700 de doctori și asistente aflați în prima linie a bătăliei cu COVID-19 au contractat virusul de la pacienți. Șase dintre ei au murit. O asistentă recunoaște că ascunde adevărul de părinții ei. Jiang Wei, asistentă Terapie Intensivă, spitalul Jinyintan: „Le spun părinților mei că sunt ok, dar asta numai ca să-i liniștesc. Adevărul e că suntem speriate și îngrijorate.” Dacă presa oficială laudă personalul medical pentru eforturile eroice, mai multe asistente contactate de CNN, unele sub protecția anonimatului, se simt ca și cum ar fi fost „trimise pe front fără armură”. „Numai din spitalul nostru 100 de colegi sunt în carantină la domiciliu”, a povestit o tânăra asistentă, iar o doctoriță infectată spune că „etajul unde este internată e plin de colegi care au contractat virusul”. Potrivit unui epidemiolog din Hong Kong, nu cei care tratează direct pacienți confirmați sunt cei mai vulnerabili. Dr. Ivan Hung, Șeful Unității de Boli Infecțioase, Universitatea din Hong Kong: „Cei care lucrează la urgențe, cei care fac triajul pacienților, poate nu sunt conștienți că poartă deja virusul.” Cu șase săptămâni în urmă, autoritățile americane și-au exprimat intenția de a trimite experți epidemiologi în China, însă oferta nu a avut ecou. Larry Kudlow, director Consiliul Economic Național: „Inițial chinezii păreau să dea dovadă de transparență sporită, dar până la urmă s-a dovedit că nu e cazul.”
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus