Stiri de ultima ora

Emmanuel Macron și-a botezat noul grup din Parlamentul European: Ce denumire a ales pentru USR și PLUS

Emmanuel Macron și-a botezat noul grup din Parlamentul European: Ce denumire a ales pentru USR și PLUS
Actualitate
Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron şi liberalii europeni (ALDE) au ales un nume pentru noul lor grup din Parlamentul European – „Reînnoim Europa”, conform Politico. Din acest grup vor face parte și cei 8 europarlamentari ai USR și PLUS.

Din acest grup vor face parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul lui Macron) precum şi alţii. Partidul lui Macron a informat că a dorit să evite cuvântul „liberal” pentru că este folosit des în Franţa cu sens negativ ca o reprezentare a ultra-capitalismului „fără suflet”, informează news.ro.

„Grupul ALDE din Parlamentul European a fost redenumit REÎNNOIM EUROPA”, a scris, pe Twitter, Chris Davies, membru din partidul britanic al Liberal Democraţilor. „Acest lucru ar trebui să mulţumească partenerii noştri francezi, însă mulţi dintre noi ne vom referi la grupare ca Grupul Liberal”.

Conform Politico, au mai fost luate în considerare numele „Europenii”, „Europa Înainte” precum şi „alte variante care să cuprindă cuvântul Europa”.

Gruparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus