Stiri de ultima ora

Elevii au PROTESTAT în prima zi de școală: Asistăm la EXPERIMENTE! Iau decizii după ureche, iar noi suntem puși în fața faptului împlinit / Ce spune ministrul Breaz despre trimiterea obligatorie la ȘCOALA PROFESIONALĂ (VIDEO)

Elevii au PROTESTAT în prima zi de școală:  Asistăm la EXPERIMENTE! Iau decizii după ureche, iar noi suntem puși în fața faptului împlinit  / Ce spune ministrul Breaz despre trimiterea obligatorie la ȘCOALA PROFESIONALĂ (VIDEO)
Actualitate
Protest inedit în prima zi de școală, organizat de Consiliul Național al Elevilor. Profesorii și copiii sunt îndemnați să poarte o banderolă neagră pe braț, în semn de protest împotriva ordinului Ministrului Educației care trimite elevii care au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională către școlile profesionale.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pop, a declarat pentru B1 TV că experimentele politicienilor în educația românească au efecte grave asupra copiilor.

“Multe decizii sunt luate după ureche. Prin acest protest, noi ne-am dorit să tragem un semnal de alarmă și să nu mai fim puși în fața faptului împlinit, ci toate deciziile să fie luate pe termen lung, având o viziune coerentă.

Experimentele politicienilorau efecte grave asupra copiilor. Acest lucru se vede cu ochiul liber. Asistăm la o serie de experimente”, a spus Antonia Pop pentru B1 TV.

La rândul său, ministrul Educației, Daniel Brez,a  declarat, luni, că niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie.

ADIO, MIOARA ROMAN! DIN PĂCATE A CEDAT! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI

"Este o decizie asumată printr-un ordin de ministru în urma discuţiilor cu cei din Grupul de Dialog Social la nivel de Minister al Educaţiei. Vreau să vă spun că majoritatea au fost de acord cu această decizie, să se pună acest prag al notei 5. Şi aici vreau să vin să vă exemplific. Niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie. Prima fază. Deci, dacă discutam anii trecuţi de ce se intră şi cu nota 1, 1,50 sau 2 la liceu, era o problemă. Nu avem calitate în învăţământ, nu ţinem la calitate. Am impus acest prag, dar elevii care vor merge la şcoala profesională - pentru că şi mediul de afaceri ne cere meseriaşi, spun că de ce nu mai avem meseriaşi, şcoli profesionale - vor merge, vor face o meserie trei ani de zile. După trei ani de zile pot să urmeze cursurile unui liceu, pot să-şi promoveze Bacalaureatul, pot să urmeze cursurile unei facultăţi ş.a.m.d. Pot, practic, şi din punct de vedere educaţional, să se împlinească elevii respectivi", a spus Breaz, prezent la ceremonia de deschidere a noului an de învăţământ la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti, potrivit Hotnews .

LACRIMI  Î E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI Ministrul interimar al Educaţiei a criticat decizia unei asociaţii de elevi de a ataca în instanţă ordinul privind Evaluarea Naţională. "Am văzut chiar că au acţionat în instanţă. Păi ce o să facă la un moment dat? O să acţioneze în instanţă şi ordinul dat în urmă cu câţiva ani de zile cu media 6 la Bacalaureat şi nota 5. Unde o să ajungem? Dacă mergem şi ne gândim şi avem această concepţie că putem să atacăm orice în instanţă, o să ajungem atunci că nu mai contează nicio notă, fiecare face ce vrea, nu mai avem o ierarhie, nu mai avem calitate, nu mai avem nimic", a susţinut ministrul. El a explicat că discuţiile privind adoptarea acestui ordin "au fost începute cu mai mult timp în urmă". 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus