Stiri de ultima ora

Șeful interimar al PSD, proiect la Senat pentru accesul tuturor copiilor la sistemul de sănătate: E o schimbare de paradigmă!

Șeful interimar al PSD, proiect la Senat pentru accesul tuturor copiilor la sistemul de sănătate:  E o schimbare de paradigmă!
Actualitate
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a depus, joi, la Senat, un proiect de lege prin care toți copiii din România și familiile lor, dar mai ales cei vulnerabili, să aibă acces la un Pachet Minimal de Servicii- protecție, sănătate și educație. Liderul social-democraților a punctat că acest pachet va conduce la înregistrarea tututor copiilor la medicina de familie, respectiv la reducerea abandonului școlar. Proiectul de lege poate fi consultat aici.

„Astăzi am depus la Senat un proiect de lege prin care toți copiii din România și familiile lor, dar mai ales cei mai vulnerabili, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii - protecție, sănătate și educație - în comunitățile în care trăiesc.

Este un proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, care s-a bucurat de sprijinul tuturor partidelor politice din Parlament. Le mulțumesc colegilor mei pentru că au semnat și susțin această inițiativă!

Concret, această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși alături de familiile lor și de a se dezvolta feriți de orice formă de violență. În plus, este o schimbare de paradigmă: punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine și benefice pentru copil și familie, dar și pentru întreaga societate. Astfel, în fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar vor lucra împreună pentru a identifica și sprijini copiii și familiile lor.

Acest pachet a fost testat deja de UNICEF, autorități centrale și locale în 45 de comunități urbane și rurale din județul Bacău cu rezultate foarte bune. Toți copiii au acum acte de identitate și sunt înregistrați la medicul de familie, preșcolarii merg la grădiniță, iar abandonul școlar a scăzut semnificativ.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus