Stiri de ultima ora

După Fără penali în funcţii publice , urmează Fără femei în funcţii publice ? Un vicepreşedinte PSD acuză PNL că este un partid misogin

După  Fără penali în funcţii publice , urmează  Fără femei în funcţii publice ? Un vicepreşedinte PSD acuză PNL că este un partid misogin
Actualitate
Vicepreședintele PSD Roxana Mînzatu a afirmat, vineri, că sub conducerea lui Ludovic Orban PNL a devenit un partid misogin, în condițiile în care doar două femei sunt pe lista candidaților formațiunii la alegerile europarlamentare.

„Am văzut lista PNL pentru europarlamentare și nu pot să nu mă întreb ce părere are Organizația Femeilor Liberale despre faptul că pe această listă sunt doar 2 femei prezente dintre care una cel mai probabil pe un loc neeligibil. Ce mesaj vor liberalii să dea în Europa? Și care e următorul pas? Fără femei în funcții publice? Am crezut că derapajele verbale și inacceptabile ale lui Ludovic Orban din trecut la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă avea rațiuni ce țineau de lupta politică, o luptă politică murdară și de mahala așa cum înțelege Orban să o facă”, a declarat Roxana Mînzatu, printr-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

„În schimb am observat de asemenea că partidul e misogin nu doar cu adversarii politici, ci și cu proprii colegi. În camera deputaților de exemplu au doar 11 femei din 68 de parlamentari ceea ce subliniază încă o dată viziunea președintelui și a conducerii actuale în privința promovării egalității de șanse și de gen”, a completat vicepreședintele PSD.

Aceasta a menționat faptul că lista pentru europarlamentare a PSD va fi una care va promova echilibrat reprezentarea feminină în Parlamentul European.

Biroul Politic Național al PNL a validat, joi, lista cu candidații pentru alegerile europarlamentare. Liberalii au ales ca lista să fie deschisă de realizatorul TV Rareș Bogdan, reînscris recent în partid.

Lista candidaților eligibili, validați de PNL este următoarea:

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV, 2. Mircea Hava, primar Alba Iulia, 3. Siegfried Mureșan, europarlamentar, 4. Daniel Buda, europarlamentar, 5. Adina Vălean, europarlamentar, 6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL, 7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL, 8. Gheorghe Falcă, primar Arad, 9. Cristian Bușoi, europarlamentar, 10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar, 11. Vlad Nistor, 12. Mihai Țurcanu, europarlamentar, 13. Violeta Alexandru.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus