Stiri de ultima ora

Drum naţional, blocat de noroiul adus de o viitură. Pompierii încearcă să-l curăţe

Drum naţional, blocat de noroiul adus de o viitură. Pompierii încearcă să-l curăţe
Actualitate
Drum naţional, blocat de noroiul adus de o viitură. Pompierii încearcă să-l curăţe

Mai multe gospodării din comuna Livezi au fost inundate marţi seara în urma ploilor torenţiale din zonă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, pompierii militari şi voluntarii din comună au intervenit în satele Tina, Pleşoiu, Veaca şi Pârienii de Sus pentru evacuarea apei din mai multe beciuri şi pentru înlăturarea mâlului adus de viituri pe Drumul Naţional 67 B, afectat pe o porţiune de aproximativ 100 de metri. "Până la această oră, a fost evacuată apa din şapte gospodării, în special beciuri. La patru dintre cazuri au intervenit pompierii militari şi în trei dintre cazuri au intervenit membrii serviciului de voluntari din Livezi. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu o motopompă şi un buldoexcavator pentru evacuarea apei şi pentru înlăturarea mâlului şi a pietrişului de pe DN 67B, care este afectat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri", au transmis pompierii vâlceni. Reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că au fost inundaţii şi în comunele Suteşti şi Creţeni, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă raportând câte o gospodărie afectată în fiecare dintre aceste localităţi, pentru evacuarea apei fiind solicitat şi ajutorul pompierilor militari.

Marţi seara, comuna Livezi şi alte opt localităţi din sudul judeţului Vâlcea s-au aflat, în intervalul orar 19,20 - 20,00, sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale de până la 35-40 l/mp, grindină şi vijelii.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus