Stiri de ultima ora

Dragnea insistă pentru modificarea codurilor penale. "S-a generat un scandal inutil"

Dragnea insistă pentru modificarea codurilor penale. S-a generat un scandal inutil
Actualitate
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că săptămâna viitoare trebuie reluată în Parlament dezbaterea asupra modificărilor la codurile penale

Întrebat dacă din răspunsul său rezultă că premierul Dăncilă şi ministrul Justiţiei nu semnează astfel de acte normative, Dragnea a răspuns: "Păi, nu le-au semnat".

Dragnea îl acuză pe Toader că a oprit modificarea codurilor penale

  "E atât de simplu, în partid s-a luat o decizie, sigur, pentru unii facultativă (...). Articolele din codurile penale care au fost declarate constituţionale să fie adoptate prin ordonanţe de urgenţă, dintr-un motiv relativ simplu, să nu se mai continue foarte mult cu această dezbatere. (...) Eu am zis (...) că nu mai vreau să discut despre asta, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul, cred că domnul Toader ne-a păcălit. Nu ştiu dacă a fost singur sau au fost doi, încă nu ştiu, a făcut-o intenţionat, neintenţionat, dar ieşi în ianuarie şi spui vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia . (...) Nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui, la un moment dat, păi nu mai pot să adopt, că nu se justifică urgenţa . Şi atunci, s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi atunci mulţi oameni zic: domne , dar până la urmă nu ăsta a fost planul . Bun, s-a închis subiectul. (...) S-a spus explicit că nu se adoptă. Astea sunt legi care trebuie adoptate", a afirmat liderul PSD. Întrebat când ar urma să fie adoptate modificările la codurile penale, Dragnea a răspuns: "Eu cred că săptămâna viitoare, adică nu cred, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament, pentru că, mă rog, a fost o greşeală, trebuie trecută peste ea, că se finalizează în această sesiune, că se finalizează la toamnă, la anul, dar aceste legi trebuie adoptate". "Ele au fost adoptate, prin transparenţă, ele au fost adoptate prin dezbatere, ele au trecut de controlul Curţii Constituţionale. Până la urmă, ce facem? Rămânem cu ele aşa, şchiop? Pentru că ele au avut totuşi 90 şi ceva la sută din amendamente venite de la structurile asociative, de la magistraţi, de la avocaţi", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Dragnea: Cred că Toader a păcălit PSD. Nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi

Dragnea: "Numai un nesimţit" poate să-mi reproşeze că nu vreau ca oamenii să vină la vot

Toader ar fi refuzat să dea OUG pe Codurile Penale. Dragnea: ”Nu mai poate continua așa”
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus