Stiri de ultima ora

Dorințe spre cer, de Ziua Fertilității. Primul album al copiilor români concepuţi in vitro

Dorințe spre cer, de Ziua Fertilității. Primul album al copiilor români concepuţi in vitro
Actualitate
Dorințe spre cer, de Ziua Fertilității. Primul album al copiilor români concepuţi in vitro

Un copac al visului de a da viaţă şi al dorinţelor împlinite a apărut în Bucureşti, în Parcul Circului. Oameni fericiţi că strâng în braţe copiii mult visaţi s-au bucurat de Ziua Fertilităţii. La sărbătoarea organizată de Primăria Capitalei a fost deschis primul album al copiilor români concepuţi in vitro și au fost înălţate spre cer dorinţele celor care vor să fie părinţi.

Dorințe spre cer de ziua fertilității

De anul trecut, Ema le-a umplut viaţa tinerilor săi părinţi. A venit după cinci ani de încercări şi trei proceduri de fertilizare in vitro, pentru care familia are încă datorii.

Loredana Dobre, mamă după fertilizare in vitro:  "Putem să spunem aşa, că e iubire, bucurie, dar nu, e ceva la infinit. Nu se compară. Cu multă perseverenţă şi încredere în Dumnezeu, se poate. Am încercat de la 22 de ani. Endometrioza a fost cauza".

Alina a aflat acum trei săptămîni, când a născut, că avea endometrioză, o cauză tot mai frecventă a infertilităţii. La 39 de ani, a apărut minunea ei!

"În fiecare zi, stau şi mă uit la ea şi plâng şi îi mulţumesc lui Dumnezeu. (…) 12 ani de tratamente şi de chin", povestește Alina Iscru.

Ioana-Maria este unul dintre cei 23 de bebeluşi născuţi cu sprijin de la Primăria Capitalei pentru fertilizarea in vitro -  aproape 14 mii de lei pentru fiecare cuplu. Alte aproape 250 de familii ajutate aşteaptă să le vină pe lume copiii.

Diana Brâncuș, jurnalist TVR: "Într-o ţară în care nu există o evidenţă a copiilor născuţi prin fertilizare in vitro, a apărut primul album al celor care şi-au împlinit astfel visul. Pagini sunt încă multe libere, dar şi speranţe. Primăria Capitalei va sprijini, anul acesta, alte două mii de cupluri cu probleme de infertilitate, iar Ministerul Sănătăţii va ajuta alte o mie de familii din toată ţara”.

Unul din cinci cupluri suferă de infertilitate, în România.

În lume, aproape 350 de mii de copii se nasc după fertilizarea in vitro, anual. La noi se fac doar 5 mii de astfel de proceduri, care costă mii de euro.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus