Stiri de ultima ora

Donald Trump explică de ce nu a atacat Iranul: Am întrebat câte persoane aveau să moară. 150 a fost răspunsul. Cu 10 minute înainte de atac, l-am oprit

Donald Trump explică de ce nu a atacat Iranul:  Am întrebat câte persoane aveau să moară. 150 a fost răspunsul. Cu 10 minute înainte de atac, l-am oprit
Actualitate
Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că nu se ”grăbeşte” să răspundă militar Iranului şi a explicat că a anulat în ultimul moment atacuri aeriene prevăzute joi seara pentru că ar fi făcut multe victime, relatează AFP, potrivit news.ro.

Într-o serie de mesaje pe care le-a postat pe Twitter vineri dimineaşa (ora locală), Trump a detaliat desfăşurarea serii de joi.

”Eram înarmaţi şi pregătiţi să ripostăm noaptea trecută contra a trei locuri, când am întrebat câte (persoane) aveau să moară. 150 de persoane, domnule, a fost răspunsul unui general. Cu 10 minute înainte de atac, l-am oprit, (el) nu era proporţional faţă de un atac contra unei drone”, a scris preşedintele american.

Joi, Iranul a doborât o dronă americană care i-a încălcat spaţiul aerian, acuză Teheranul. Statele Unite acuză, la rândul lor, că drona a fost doborâtă pe când se afla în spaţiul aerian internaţional.

”Nu mă grăbesc, armata noastră este (...) pregătită şi de departe cea mai bună din lume”, a adăugat Trump, felicitându-se că sancţiunile americane impuse Iranului sunt ”usturătoare”.

”Iranul nu va fi NICIODATĂ autorizat să aibă arme nucleare, nici împotriva Statelor Unite şi nici împotriva LUMII!”, a lansat el.

Ziarul The New York Times a dezvăluit primul anularea atacurilor chiar înainte de calendarul prevăzut.

NYT scria joi seara (ora locală) că ”avioanele erau în aer, iar navele în poziţie, însă nu trăseseră când a căzut ordinul să se oprească”.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus