Stiri de ultima ora

DNA sparge un nou cuib: intră în FORȚĂ în mafia din penitenciare

DNA sparge un nou cuib: intră în FORȚĂ în mafia din penitenciare
Actualitate
Procurorii DNA sparg un nou cuib mare și intră în forță în mafia penitenciarelor. Comisarul din cadrul Penitenciarului Tulcea a fost reținut, după ce s-a constatat că introducea bunuri pentru deținuți în pușcărie în schimbul unor sume de bani.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a inculpatului

IONELE SILVIU IOAN, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- luare de mită,

- introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

De menționat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.

Pentru acest „serviciu”, inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

La data de 04 aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, arată un comunicat DNA.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus