Stiri de ultima ora

DNA respinge cererea de încetare a detaşării a doi poliţişti judiciari. Reacția MAI

DNA respinge cererea de încetare a detaşării a doi poliţişti judiciari. Reacția MAI
Actualitate
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va căuta „o soluţie juridică”, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a refuzat solicitarea de încetare a detaşării a doi poliţişti judiciari din cadrul DNA Ploieşti.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Potrivit ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan, DNA a transmis refuzul la solicitarea de încetare a detaşării celor doi poliţişti judiciari care apar în înregistrările , astfel că se va căuta „o soluţie juridică” pentru a rezolva această problemă.

Ministrul Carmen Dan spunea vineri, că încă nu a primit un răspuns la cererea adresată procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, privind încetarea detaşării poliţiştilor de la DNA Ploieşti, astfel că a trimis DNA o nouă solicitare.

„Noi am revenit cu o altă adresă către DNA şi am solicitat ce am solicitat şi în prima. Nu ne-a răspuns. Aştept ca DNA să dea un răspuns instituţional, cum de altfel procurorul şef al DNA a anunţat şi public”, a declarat, vineri, ministrul de Interne.

După apariţia în spaţiul public a înregistrărilor prezentate de fostul deputat PSD Vlad Cosma, care îi acuză pe procurorii de la DNA Ploieşti că au falsificat probe în dosare, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că a trimis către DNA o adresă datată 13 februarie cu privire la revocarea detaşării poliţiştilor judiciari care apar în înregistrări - comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela.

Carmen Dan a spunea că , precizările fiind făcute după ce procurorul şef al DNA a spus că nu a primit nicio solicitare de la MAI. Kovesi afirma că îi va da un răspuns ministrului Carmen Dan instituţional, după ce va citi o solicitare oficială.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus