Stiri - Editia din date de 12-10-2017

Arhiva stiri din data de:
12-10-2017 Stiri de ultima ora din

Dinu Pescariu le dă replica procurorilor DNA. A adus fotografii făcute din satelit

Actualitate
Dinu Pescariu le da replica procurorilor anticorupţie care îl acuză că ar păgubit statul român de 100 de milioane de euro, ajutat de abuzul unui secretar de stat din Ministerul Educaţiei, atunci când a închiriat Baza Cutezătorii .

Fostul sportiv susţine că anchetatorii exagerează atunci când spun că ar fi trebuit să dea o chirie lunară de 1.000.000 de euro şi nu de 9.000. Omul de afaceri Dinu Pescariu achita o chirie de 9000 de euro pe luna Ministerului Educaţiei pentru a folosi baza Cutezătorii timp de 25 de ani.

Dispune de 60.000 de metri pătraţi pe care sunt clădiri şi piscine care formează un complex luxos de agrement şi relaxare.

În apărarea să Pescariu a adus fotografii făcute din satelit acum 10 ani din care se vede cum arată Baza Cutezătorii atunci că a preluat-o el. De atunci a construit piscină exterioară, a amenajat terenurile de tenis şi a ridicat construcţii pe care apoi le-a închiriat unor restaurante pe bani mulţi.

Specialiştii DNA au stabilit deja că Dinu Pescariu ar fi trebuit să plătească pentru baza Cutezătorii o chirie lunară de aproximativ un milion de euro şi de aceea prejudicul imputat fostului sportiv se ridică la aproape 100 de milioane de euro.

În replică, fostul tenismen susţine că nici dacă ar fi făcut trafic de droguri şi armanent sau dacă ar fi dezvoltat aici o reţea de prostituţie nu ar fi avut cum să câştige atâţia bani încât să poată acoperi chiria pretinsă de acuzatorii săi.

Care ar fi fost chiria corectă pentru întregul spaţiu, poate să spună un expert evaluator. Pescariu a refuzat să vorbească despre câştigurile sale şi despre investiţiile făcute.

Contractul cu Ministerul Educaţiei îl obligă pe Dinu Pescariu că, pe lângă plata chiriei, să asigure accesul gratuit pentru 200 de copii la cursuri de tenis, să ofere 75 de abonamente cu acces la piscină pentru Ministerul Educaţiei, să permită accesul zilnic, timp de 6 ore pe terenul de fotbal copiilor, să organizeze competiţii de tenis şi alte facilităţi.

Contravaloarea acestor servicii a fost evaluată la 400.000 de euro bani pe care trebuia să îi suporte Pescariu.

Câţi copii au beneficiat gratuit de serviciile clubului lui Pescariu, nimeni nu ştie. Nici fostul tenismen nu poate da o cifra, iar Ministerul Educaţiei caută prin arhive informaţiile cu toate că acest contract este valabil până în 2034, adică este activ.

Mai mult, susţin procurorii, Fundaţia Dinu Pescariu" îngrădise accesul elevilor şi copiilor la baza materială (clădiri, terenuri de tenis, fotbal, piscine), proprietate a statului, împiedicându-i astfel să desfăşoare activităţi ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice (...) folosind-o în scopuri comerciale. (Sursă: Biroul de Presă al DNA)

Dinu Pescariu spune că anchetă va scoate până la urmă adevărul la iveală în acest dosar în care se consideră nedreptăţit.Articole similare :
18
oct.
ecaterina andronescu audiata la dna in dosarul de coruptie in care este cercetat dinu pescariu
Actualitate
Ecaterina Andronescu, audiată la DNA în dosarul de corupție în care este cercetat Dinu Pescariu Fostul ministru al Învăţământului, Ecaterina Andronescu, a ajuns miercuri dimineaţă la DNA, unde este audiată...

02
nov.
gabriel ispas secretar de stat in ministerul educatiei urmarit penal in dosarul baza cutezatorii
Actualitate
Gabriel Ispas, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, urmărit penal în dosarul Baza Cutezătorii + 0 Gabriel Ispas, în prezent secretar de stat în Ministerul Educaţiei, este urmărit penal pentru...

11
oct.
dosarul cutezatorii cum s a ajuns la prejudiciul de 93 de milioane de euro
Actualitate
Fostul tenismen Dinu Pescariu şi Mihnea Costoiu, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, sunt cercetaţi sub control judiciar pentru schimbarea destinaţiei bazei sportive „Cutezătorii”, anunţă DNA. Procurorii vorbesc despre...

12
dec.
mihnea costoiu fost secretar de stat ramane sub control judiciar in dosarul cutezatorii
Actualitate
Mihnea Costoiu, fost secretar de stat, rămâne sub control judiciar în dosarul „Cutezătorii” Inquam Photos / Octav Ganea Fostul secretar de stat Mihnea Costoiu rămâne sub control judiciar în dosarul...

10
oct.
dna dinu pescariu si mihnea costoiu sub control judiciar pentru schimbarea destinatiei bazei sportive cutezatorii prejudiciul peste 93 milioane euro
Actualitate
DNA transmite că Dinu Pescariu, om de afaceri, şi Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Educaţiei, sunt cercetaţi sub control judiciar pentru schimbarea destinaţiei bazei sportive...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte