Stiri de ultima ora

Din ce în ce mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Din ce în ce mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Actualitate
Comitetul Olimpic Naţional Elveţian a solicitat oficial amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, într-o scrisoare trimisă Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

  ”Având în vedere situaţia actuală, Olimpiada de vară de la Tokyo ar trebui amânată. Sportivii au în prezent condiţii dificile de antrenament. În plus, unele ţări şi-au anulat deja participarea la Jocurile Olimpice. Credem că nu este posibilă organizarea unor Jocuri Olimpice corecte, în conformitate cu regulile Mişcării Olimpice. Acesta este motivul pentru care am făcut o cerere de amânare”, spune Comitetul elveţian după o reuniune a conducerii sale. CIO va lua o decizie în 4 săptămâni

Duminică, Thomas Bach, preşedintele CIO, a indicat, într-o scrisoare adresată sportivilor, că instanţa pe care o conduce va lua în următoarele patru săptămâni o decizie în privinţa Jocurilor Olimpice de la Tokyo, evocând o posibilă amânare din cauza pandemiei de coronavirus, dar excluzând o anulare. Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea JO 2020 ar putea deveni ”inevitabilă”. Canada şi Australia au reacţionat, afirmând că nu-şi vor trimite sportivii la Jocurile de la Tokyo dacă acestea vor avea loc conform programării iniţiale (24 iulie - 9 august). La rândul lor, Norvegia şi Marea Britanie au anunţat că sunt pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută. ”Cum Comitetul Olimpic Internaţional nu a luat nicio decizie, noi am decis să nu ne prezentăm”, au anunţat oficiali norvegieni. Şi Marea Britanie ia în considerare boicotarea JO. ”Dacă virusul e va propaga aşa cum prevede Guvernul, nu vom fi în posibilitatea de a trimite o echipă la JO”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Britanic, Hugh Robertson. Ce scenarii există Duminică, agenţia Reuters a scris că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pregătesc cu discreţie scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie - 9 august. Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.  
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus