Stiri de ultima ora

DIFICULTĂȚI. Planorul prăbușit, prea greu pentru a fi dus la București într-un singur transport

DIFICULTĂȚI. Planorul prăbușit, prea greu pentru a fi dus la București într-un singur transport
Actualitate
Abia acum, la două săptămâni de la descoperirea planorului prăbuşit în luna august în Masivul Postăvaru, echipele de intervenţie au reuşit să coboare de pe munte primele fragmente din epava aparatului de zbor. Elicopterul venit să preia rămăşiţele nu a reuşit să transporte întreaga epavă, care s-a dovedit prea grea. Experţii vor studia bucăţile din planorul pilotat de Mircea Crăciun, în speranţa că vor stabili cauzele accidentului aviatic.

Intervenţia a început la primele ore ale dimineţii. Până acum, din cauza vremii nefavorabile, resturile epavei descoperite în urmă cu două săptămâni nu au putut fi transportate.

„ După cum vedeţi, este zăpadă, a nins, stratul de zăpadă este la 10-15 centrimetri – ceaţă”, explică Răzvan Stângaciu, salvator montan.

„Oamenii pe care i-am avut la post, au venit, s-au prezentat aici, au descoperit locul, au asigurat zona (...). În ultimele două săptămâni, în fiecare zi, patru-cinci oameni de la postul montan Postăvarul şi încă zece de la celelalte posturi”, explică plt. major Marius Vlad, şeful postului Jandarmi Postăvarul.

„Epava a fost făcută bucăţi în urma impactului, dar vom face tot posibilul ca să găsim cauzele producerii accidentului. Va fi dusă la Bucureşti, la sediul nostru, la Aeroportul Băneasa şi va fi analizată de experţii noştri”, a declarat Cristian Tecuceanu, şef Serviciu Investigaţii în cadrul CIAS.

Reporterul Digi24 Brașov Sorina Secelean a asistat la monentul în care elicopterul MAI trimis de la Bucureşti a preluat cele două pachete care conţineau fragmente din epava planorului găsit în Masivul Postăvarul în urmă cu două săptămâni.

Epava planorului cântăreşte peste trei sute de kilograme, o greutate mult prea mare pentru elicopterul venit să preia rămăşiţele aparatului de zbor, aşa că doar o parte din epavă a ajuns în Capitală, urmând ca restul fragmentelor să fie recuperate săptămâna viitoare, dacă vremea o va permite.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus