Stiri de ultima ora

DEZVĂLUIRI INCENDIARE | Mihai Tudose, asociat cu fiul partenerului ”grupării RAFO”, cea care i-a garantat lui Virgil Măgureanu credite de 500.000 euro

DEZVĂLUIRI INCENDIARE | Mihai Tudose, asociat cu fiul partenerului ”grupării RAFO”, cea care i-a garantat lui Virgil Măgureanu credite de 500.000 euro
Actualitate
Apelativul ”lord” e unul laudativ la adresa colecționarului de timbre, însă cel de ”general” e pe bune și se datorează gradului său militar. Asta fiindcă Vasile Doroș, ofițer de carieră, a slujit mai întâi în securitate și apoi a fost timp de .

Fiul SRI-istului șef, Claudiu, a fost mediatizat după ce a condus filiala băcăuană a FNI-ului lui Sorin Ovidiu Vântu, dar și funcția de director general al SIF Moldova, controlat cândva de Corneliu Iacobov. Peste ani filatelistul Mihai Tudose (absolvent de multe școli din domeniul securității naționale) și fiul filatelistului Vasile Doroș (Securitate-SRI) s-au asociat în firma 1001 Net România SRL. Partenerul de business al premierului desemnat, Claudiu Doroș, a fost asociat și cu firmele milionarului Liviu Tudor în cadrul Diginet SA. Despre Liviu Tudor ziarul Ziua afirma în 2006 că a fost unul din protejații lui Viorel Hrebenciuc (vezi și aici )

Despre o parte din afacerile în care a fost prezent bătrânul SRI-ist Doroș,  am descoperit că duc pe de o parte înspre un personaj controversat, asimilat grupării RAFO, dar și spre primul șef al SRI de după revoluție, Virgil Măgureanu.

Tatăl asociatului lui Mihai Tudose a deținut la începutul anilor 2000 două felii (una pe persoană fizică, alta prin intermediul firmei sale Sfera SRL,  firmă al cărei administrator l-a pus ulterior pe fiul său- vezi extrasul din Monitorul Oficial de mai jos),  din societatea de transport în comun Carpatest Grup SA, alături de Gheorghe Chealfă. Vasile Doroș și firma sa Sfera SRL au fost prezenți în Carpat Grup SA până în 2003, ieșind din societate deodată cu Gheorghe Chealfă. În plus, firma Carpatest Grup SA din care a făcut parte și ex-șeful SRI Bacău, s-a asociat în 2004 în Cobarom SRL cu Costel Băncilă (care a fost și asociat în Rafo GMBH Viena ).

Numele Chealfă a fost vehiculat întâia oară în Guvernarea Năstase, când s-au lansat în spațiul public acuze de devalizare a rafinăriei Dărmănești.

Într-un articol publicat de jurnalistul Paul Radu la CRJI în 2003, și cu Răzvan Temeșan, fost șef al Bancorex și ofițer SIE .

De asemenea. O cităm pe jurnalista Ondine Gherguț: ”Potrivit documentelor, resursele financiare ale rafinariilor Darmanesti, Rafo Onesti si Carom au fost consumate prin cumpararea unor marfuri deteriorate sau nefolositoare, cu sume si de 1000 de ori mai mari. Pentru aceste manevre financiare au fost folositi fratii Gheorghe Chealfa si Florin Cheptanus, lideri ai lumii interlope din Bacau”.

Dacă afirmațiile EVZ, preluate și de Hotnews sunt adevărate, atunci înseamnă că viitorul premier Mihai Tudose a fost asociat cu partenerul unui ”interlop” .

În 2012, numele lui Chealfă e pomenit din nou în legătură cu un control al organelor de anchetă, referitor la vânzări de motorină la Constanța cu eludarea taxelor .

Ulterior, firma Afinul SRL a lui Virgil Măgureanu, a luat credite în valoare de 2.1 milioane lei (aproape 500.000 euro) garantate de societatea Trotușul SA, controlată de Gheorghe Chealfă.  Vezi extrasul de mai jos din Monitorul Oficial:

Iar în firma Trotușul SA, cea care a garantat în 2013 creditele fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu, a intrat alături de Chealfă ca asociat în 2003 și Vasile Doroș. Adică firma în care a deținut acțiuni subalternul lui Măgureanu din SRI-ul anilor 90, l-a creditat peste ani pe ex-șeful SRI. Vezi extrasul de mai jos din Monitorul Oficial:
nasul.tv

Articole similare :
comments powered by Disqus