Stiri de ultima ora

Dezvăluiri din referatul procurorilor: Mircea Beuran ar fi primit mită de 10.000 de euro într-o cutie de cadou, în Spitalul Floreasca

Dezvăluiri din referatul procurorilor: Mircea Beuran ar fi primit mită de 10.000 de euro într-o cutie de cadou, în Spitalul Floreasca
Actualitate
În referatul DNA cu propunere de arestare preventivă, Mircea Beuran este acuzat că a primit 10.000 de euro mită chiar în spitalul Floreasca. Un alt doctor ar fi intermediat șpaga.

Detalii interesante care apar în documentele înaintate de procurorii anticorupţie instanţei de judecată pe baza cărora au obţinut această măsură a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Întreaga anchetă a început în urmă cu puţin peste o lună. 10 ianuarie este ziua când un medic a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a îl denunţa pe Mircea Beuran pentru luare de mită, faptă comisă la finalul lui 2018.

Aceeaşi zi în care Mircea Beuran era la Poliţia Capitalei unde dădea declaraţii în calitate de martor în dosarul pacientei sale care a luat foc pe masa de operaţie la finalul anului trecut la Spitalul Floreasca. De la denunţul făcut de respectivul cadru medical, procurorii anticorupţie au început rapid să facă investigaţii, iar din datele noastre, la dosar sunt mai multe interceptări care ar veni să susţină această acuzaţie de luare de mită.

Medicul denunţător le-a povestit anchetatorilor că, iniţial, i-ar fi cerut sprijinul chiar rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Ionel Sinescu, însă acesta l-ar fi direcţionat către Mircea Beuran, la vremea respectivă şef al catedrei de chirurgie şi, de asemenea, preşedintele al Senatului universităţii. Scopul era obţinerea scoaterii la concurs a unui post de asistent universitar şi, desigur, persoana dispusă să plătească 10.000 de euro, bani pe care Mircea Beuran i-ar fi primit chiar în Spitalul Floreasca într-o cutie de cadou în valoare de 35 de lei.

Scopul era ca persoana respectivă să şi câştige concursul. Numai că respectivul concurs nu a mai fost niciodată organizat, motiv pentru care medicul a mers la DNA să facă acel denunţ care , a lui Mircea Beuran pentru 24 de ore. Chirurgul şi-a petrecut noaptea în arest, iar dimineaţa a ajuns la tribunal unde, pe parcursul unui proces terminat rapid a obţinut acest arest la domiciliu . Este de aşteptat ca această măsură să fie contestată atât de DNA, cât şi de apărare.

„Fapta inculpatului BEURAN MIRCEA (care îndeplinea, în decembrie 2018, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, funcțiile de Preşedinte al Senatului Universitar, Director al Departamentului 10 Chirurgie, Șef al Disciplinei Chirurgie Generală, Conducător de Doctorat și Profesor universitar chirurgie generală) care, în data de 18.12.2018, a primit suma de 10.000 euro (și o cutie tip „cadou”, în valoare de 35 lei) de la (….), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, în sensul de a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată în specialitatea chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, realizată (și) prin propunerea spre aprobare a statelor de funcții, respectiv pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către denunțătoare, constituie infracţiunea de luare de mită”, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus