Stiri de ultima ora

Destinaţia aleasă de români în vacanţe îşi redeschide graniţele. Ţara care îi primeşte pe turişti

Destinaţia aleasă de români în vacanţe îşi redeschide graniţele. Ţara care îi primeşte pe turişti
Actualitate
Ministrul de Externe, Augusto Santos Silva, a declarat că graniţele Portugaliei sunt redeschise turiştilor şi le urează bun venit acestora, spune Reuters.

Destinaţia aleasă de români în vacanţe îşi redeschide graniţele. Ţara care îi primeşte pe turişti

Conform Reuters , Portugalia este una din primele ţări europene care a gestionat foarte bine criza provocată de noul coronavirus şi îi primeşte la loc pe turiştii străini, ramura turismului fiind motorul economiei ţării. 

„Turiştii sunt întâmpinaţi cu bucurie în Portugalia. Sistemul de sănătate al Portugaliei răspunde bine la criză, şi este foarte important pentru noi să urăm bun venit turiştilor", a afirmat Santos Silva pentru publiaţia Observador, explicând că vor fi introduse unele măsuri de verificare a sănătăţii la aeroporturi, dar nu va exista carantină obligatorii pentru cei care sosesc pe calea aerului.

Anunţul ministrului vine după ce compania aeriană din Marea Britanie low-cost easyJet a declarat reluarea unor zboruri către Portugalia.„Vom începe gradual să atenuăm controalele la frontieră", a declarat vineri ministrul de Interne, Eduardo Cabrita.

Oficialii au apucat să vadă ce se întâmplă în Italia şi Spania şi au luat din timp măsuri de carantină. Aşa au ajuns la o rată a mortalităţii de doar 3%, în timp ce în Spania rata e de 10%, în Marea Britanie e de 12%, iar în Franţa e de 15%! Asta în condiţiile unui sistem sanitar slab pregătit, dar şi a unei populaţii îmbătrânite. Doar Italia şi Grecia au mai multe persoane de peste 80 de ani.

În Portugalia s-au înregistrat până acum 30.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, 1.289 de decese şi 7.590 de pacienţi vindecaţi, conform datelor furnizate de worldometers. Ţara a început
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus