Stiri de ultima ora

Daniel Funeriu, analiză neplăcută pentru USR: Denunț ca fiind o scamatorie politică orice partid care nu are o doctrină clară

Daniel Funeriu, analiză neplăcută pentru USR:  Denunț ca fiind o scamatorie politică orice partid care nu are o doctrină clară
Actualitate
Daniel Funeriu , fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, afirmă că partidele fără o doctrină clar asumată sunt o aberaţie. Fără să numească vreun partid, Funeriu se referă în mod evident la USR, partid care se vrea un amalgam de opinii şi doctrine.

"Denunț ca fiind o scamatorie politică orice partid care nu are o doctrină clară: fie clasică (creștin-democrată, liberală, socialistă), fie una originală dar explicită.

Scamatoria constă în fentarea oamenilor de bună-credință, cărora li se spune, de fiecare dată când altcineva vine cu o poziție clară: ”păi și la noi, curentul XXX din partid spune același lucru, dar noi avem oameni noi, experți în domeniul lor de activitate, care de fapt nu sunt politicieni”.

Cât timp votul nu este fracționar, să poți să dai 0.2 voturi unui partid pentru că îți place ce vor cu educația și 0.8 altuia pentru că dă pensii mai mari e o aberație să ai partide fracționare: puțin creștin-democrate, puțin socialiste și puțin liberale. Nu poți să iei o decizie liberală în economie, una conservatoare în educație și una de stânga în finanțe pentru că inevitabil se produc dezarticulări.

De fapt așa era în comunism: în Partidul Comunist Român erau ț curente care, în urma ”proceselor decizionale tovărășești” (așa li se spunea ”dezbaterilor din poiană” pe atunci) duceau la decizii pentru țară, PCR fiind ”forta politica conducatoare a intregii societati”.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus