Stiri de ultima ora

Dăncilă îi propune lui Iohannis 3 miniștri de la ALDE: ”Este important să asigurăm stabilitate”

Dăncilă îi propune lui Iohannis 3 miniștri de la ALDE: ”Este important să asigurăm stabilitate”
Actualitate
Dăncilă îi propune lui Iohannis 3 miniștri de la ALDE: ”Este important să asigurăm stabilitate”

Pro TV

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că a decis să propună președintelui Klaus Iohannis 3 miniștri de la ALDE, rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august.

Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru portofoliul Energiei a fost nominalizat Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul a fost nominalizat Ştefan Băişanu. "În această după-amiază voi trimite propunerile către Palatul Cotroceni", a spus premierul. De asemenea, Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe Camelia Gavrilă la Educaţie. ”Este important să continuăm guvernarea, pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment, când trebuie să susținem comisarul, reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană.” - a mai spus Dăncilă.

Anterior, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a auzit zvonurile referitoare la faptul că prim-ministrul Viorica Dăncilă ar încerca să coopteze membri ALDE în echipa guvernamentală, dar că nu are o confirmare oficială în acest sens. El a menţionat că, dacă acest lucru se va adeveri, ar reprezenta o încălcare a prevederilor constituţionale şi că va atrage atenţia asupra acestui fapt atât prim-ministrului Dăncilă, cât şi preşedintelui Klaus Iohannis. "Am auzit aceste lucruri, nu am o confirmare oficială. (...) Doamna Dăncilă încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de ţară de lumea a treia, ca să evite acest vot în Parlament. Dacă acest zvon se va confirma, dacă va apărea un anunţ cu privire la numirea unor persoane în calitate de membri ALDE o voi notifica public pe doamna Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, că a încălcat prevederile constituţionale şi faptul că nu respectă decizia pe care noi am luat-o de a ieşi de la guvernare şi îl voi înştiinţa şi pe preşedinte să nu semneze decretele de numire, având în vedere că noi am luat decizia de a ieşi de la guvernare şi ar încălca prevederile constituţionale ale art. 85", a arătat Tăriceanu, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului. Potrivit unor surse politice, premierul încearcă în această perioadă să racoleze de partea sa cât mai mulți din ALDE - lideri politici care sunt nemulțumiți de faptul că Tăriceanu a decis să plece de la guvernare.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus