Stiri de ultima ora

Dăncilă, avertisment pentru Juncker: Riscul unui curent anti-UE în România

Dăncilă, avertisment pentru Juncker: Riscul unui curent anti-UE în România
Actualitate
Mesajele anti-UE nu-şi găsesc ecou în România doar dacă Bruxelles-ul dă răspunsurile așteptate de români, a declarat vineri premierul Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, răspunzând aceleaşi întrebări, şi-a exprimat speranţa că preşedinţia României va fi cea care va dovedi că UE trebuie să nu mai aibă un comportament diferenţiat faţă de statele membre.

"Guvernul român o ştie şi poporul român va afla în curând că trebuie să lucrăm împreună cu preşedinţia română ca un cuplu ideal. Şi sunt convins că doamna prim-ministru va contribui în mare măsură la acest lucru. Eu niciodată nu sunt surprins când Comisia este atacată. Asta este regula. Comisia oarecum trebuie să se ocupe de toate problemele care apar şi aş vrea ca în România să nu se mai considere că avem două Europe, adică aşa-numita Europă Occidentală şi Europa de Est, adică statele membre care au aderat de la 2004 încoace. Aş vrea ca preşedinţia română să fie cea în care în mod definitiv să putem dovedi că UE trebuie să nu mai aibă un comportament diferenţiat faţă de statele membre, Comisia, PE, membrii ai acestora vorbesc cu nuanţe despre ceea ce se face în statele membre şi poate câteodată se consideră că este un semn de diviziune. Dar Comisia, de fapt, fără excepţie consideră toate statele egale", a spus oficialul european.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus