Stiri de ultima ora

CUTREMUR în fotbalul mondial! E acuzat de CRIME: Președintele unei federații care a participat la Mondialul din Rusia a fost ARESTAT

CUTREMUR în fotbalul mondial! E acuzat de CRIME: Președintele unei federații care a participat la Mondialul din Rusia a fost ARESTAT
Actualitate
Preşedintele Federaţiei de fotbal din Peru, Edwin Oviedo, a fost plasat în arest preventiv, fiind suspectat de apartenenţă la o reţea de corupţie descoperită de oamenii legii în luna iulie.

Luna trecută, acuzarea ceruse instanţei arest preventiv pe o perioadă de 24 de luni pentru Oviedo, acuzat şi că ar fi ordonat uciderea a doi lideri sindicali de la compania pe care o deţinea.

Dosarul lui Oviedo s-a reluat în noiembrie după ce în iunie un judecător a suspendat ancheta procurorilor care-l viza pe preşedintele Federaţiei de fotbal.

Atunci, procurorii au cerut 12 luni de detenţie ca măsură preventivă care ar trebui luată împotriva lui Oviedo, pronunţându-se pentru o pedeapsă cu închisoarea de 26 de ani.

Cu toate acestea, avocatul preşedintelui FPF, Carlos Caro, a reuşit să schimbe, plin pledoaria sa, decizia instanţei, subliniind că nu există indicii clare că autorul crimei a fost clientul său, subliniind că în orice proces trebuie să primeze drepturile fundamentale ale omului.

Actul de acuzare preciza faptul că Oviedo i-ar fi împuşcat pe Manuel Rimarachin, în 2012, şi pe Percy Farro, în 2015, liderii sindicali ai fabricii de zahăr Empresa Agroindustrial Tuman, care îi aparţinea preşedintelui FPF.

Oviedo a devenit preşedinte al FPF în 2015 iar anul trecut echipa naţională, pregătită tot din 2015 de argentinianul Ricardo Gareca, a reuşit calificarea la CM 2018 după o absenţă de 36 de ani.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus