Stiri de ultima ora

Cum am putea circula cu metroul si autobuzul în Bucureşti după 15 mai. Cum se va evita aglomeraţia, în opinia Gabrielei Firea şi a lui Raed Arafat

Cum am putea circula cu metroul si autobuzul în Bucureşti după 15 mai. Cum se va evita aglomeraţia, în opinia Gabrielei Firea şi a lui Raed Arafat
Actualitate
Cum am putea circula cu metroul si autobuzul în Bucureşti după 15 mai. Cum se va evita aglomeraţia, în opinia Gabrielei Firea şi a lui Raed Arafat

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a vorbit duminică la Digi24 despre cum ar putea fi respectate regulile de distanţare socială după data de 15 mai, în contextul în care parcul auto al STB s-a redus cu 40% în această perioadă.

„Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie şi troleibuze la un moment dat, când aproape toate activităţile erau reduse total sau încetinite. După anunţul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere”, a spus Firea, la Digi24.

Mai multe subiecte: Trebuie să repornim businessul Jurnal de carantină

În ceea ce priveşte aglomeraţia din mijloacele în transport în comun, edilul a spus ce măsuri vor fi luate.

Firesc ar fi să fie călători pe scaune şi un rând picioare, dar nu mai mult, şi la distanţă, este opinia primarului Firea, care a avansat varianta ca cei care să urmărească întrebul proces să fie controlorii şi poliţiştii locali. 

„Este normal să nu se accepte aglomerarea şi este imperios necesar să se urmărească zonele şi rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând picioare, dar nu mai mult, şi la distanţă.

Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acst lucru şi cu sprijinul colegilor de la Poliţia locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători.

Pur şi simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanţa socială să fie păstrată.

Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aştepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător”, a subliniat primarul Capitalei.

Raed Arafat, despre cum vom merge la serviciu după 15 mai şi cum se va evita aglomeraţia 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a exemplificat, duminică seară, la Digi24, câteva cazuri concrete cu privire la modul în care ne vom trăi viaţa după data de 15 mai, odată cu posibila relaxare a măsurilor care asigură prevenirea răspândirii coronavirusului.

Acestea sunt:

- Mască obligatorie în transportul public. Raed Arafat a prezentat trei tipuri de măşti care pot fi folosite: masca de bumbac, masca chirurgicală şi masca de tip FFP2.

- Şoferul va avea dreptul să nu permită sau să coboare persoanele fără mască la gură şi nas.

- În maşina personală dacă călătoresc cu persoane din familie, fără mască, dar dacă merg cu un coleg, pun masca

- Soluţiile pentru evitarea aglomeraţiei la metrou. Creşterea mijloacelor şi la suprafaţă. Întrebat dacă vom intra pe rând la metrou, el a spus că este „posibil”. Alte măsuri de relaxare a traficului date ca exemplu de Raed Arafat sunt: programul defazat, oamenii să vină în trei interale orare, lucrul de acasă unde este posibil, măcar parţial, sau ture de două săptămâni acolo unde se poate.

- Scanarea temperaturii

„Cel puţin câteva luni va trebui să mergem aşa, să ne obişnuim cu scanarea la intrare, nu numai la serviciu, să ajungem să ne obişnuim ca cineva să ne ia temperatura - e posibil să fie o măsură luată legal. Eu când întru în MAI mi se ia temperatura, de către jandarm, chiar dacă sunt secretar. Dacă e de la 37 în sus, nu mai intru”, a spus Arafat.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus