Stiri de ultima ora

Cum a ajuns o femeie perfect sănătoasă să moară subit pe masa de operaţie la Braşov

Cum a ajuns o femeie perfect sănătoasă să moară subit pe masa de operaţie la Braşov
Actualitate
Moarte inexplicabilă la Maternitatea Braşov. O femeie care urma să fie operată a murit la scurt timp după ce ce i-a fost administrată anestezia. Doctorii nu ştiu ce a mers prost - spun că analizele şi istoricul medical nu prevesteau o astfel de tragedie. De altfel, chiar spitalul a sesizat poliţia, care face acum anchetă pentru ucidere din culpă.

Valeria Badea – managerul Spitalului de obstetrică şi Ginecologie Braşov: „În sala de operaţie s-a întâmplat totul. La câteva minute după intubaţie. Toţi am fost prezenţi! Masajul cardiac s-a făcut de fiecare coleg”.

Nouă medici s-au străduit, timp de o oră şi jumătate, să o readucă la viaţă pe femeia în vârstă de 46 de ani, aflată pe masa de operaţie, pentru extirparea unei tumori ovariene. Imediat după anestezie însă, inima pacientei s-a oprit.

Marius Notar - soţul pacientei: „Ea a mai avut astfel de operaţii cu anestezie totală. Întotdeauna a avut probleme la trezire. Se trezea foarte greu”.

Valeria Badea - managerul Spitalului de obstetrică şi Ginecologie Braşov: „Femeia nu avea nimic în antecedente, bine investigată, văzută la examenul preanestezic. Nu ne-a semnalat absolut nimic”.

Pentru că nu ştiu din ce cauză a murit pacienta, medicii au anunţat poliţia, care a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Alina Ivan - purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov: „Inspectoratul de poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat doar de către medicul de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie. Din partea familiei nu avem nicio sesizare până în acest moment.”

Soţul femeii dă vina pe medici.

Marius Notar - soţul pacientei: „Acea injecţie de anestezie după părerea mea nu a fost testată, nu a fost măsurată”.

Autopsia şi analize complexe solicitate de anchetatori ar urma să stabilească din ce cauză a murit femeia. Rezultatele nu vor fi însă gata prea curând. Reprezentanţii Maternităţii Braşov spun că e prima oară când se confruntă cu un astfel de caz, de deces subit.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus