Stiri de ultima ora

Criză de medici în Oltenia. În timp ce pacienţii fac naveta, spitalele caută specialişti în Bulgaria şi Republica Moldova

Criză de medici în Oltenia. În timp ce pacienţii fac naveta, spitalele caută specialişti în Bulgaria şi Republica Moldova
Actualitate
Criză de medici la Spitalul din Corabia. Conducerea unităţii sanitare a organizat trei concursuri anul acesta, dar fără niciun rezultat. Medicii nici măcar nu s-au prezentat la concurs, deşi autorităţile locale au încercat să îi atragă cu locuinţe de serviciu. Directorul spitalului caută acum specialişti în Bulgaria şi Republica Moldova. Între timp, pacienţii fac naveta în alte oraşe pentru a se trata, a transmis corespondentul TVR Adriana Marcu.

Localnicii sunt nevoiţi să meargă la Caracal sau Slatina dacă au nevoie de tratament pentru că la spitalul din Corabia nu sunt medici pentru toate specializările.

Autorităţile au investit în aparatura medicală, dar medicii sunt din ce în ce mai puţini. Unii au plecat, iar alţii au ieşit la pensie. În locul lor nu a venit nimeni, deşi Primăria le-a pus la dispoziţie şi locuinţe de serviciu.

Situaţia din Corabia nu este singulară. Şi Spitalul din Balş se confruntă cu o criză de medici.

Direcţia de Sănătate Publică Olt estimează că în spitalele din judeţ doar 70% din posturi sunt ocupate de medici specialişti.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus