Stiri de ultima ora

Cristoiu îl ia peste picior pe CTP. Comentarii acide despre ruptura Dragnea-Dăncilă

Cristoiu îl ia peste picior pe CTP. Comentarii acide despre ruptura Dragnea-Dăncilă
Actualitate
Viorica Dăncilă se supune și ea acestei reguli. Și-a schimbat mai întîi lookul. A renunțat la coafura cu coc, în stilul tovarășelor de five o’clock ale Tovarășei, pentru părul lăsat pe umeri, gen, inimă zburdalnică. Din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă putea să-și pună și perucă de despletită din reclamele la șampon, tot fără de vino-ncoa ar fi rămas. C.T. Popescu, unul dintre cei care au insultat-o mîrlănește pe Viorica Dăncilă pe vremea cînd trecea drept Proasta lui Dragnea, a găsit deja în schimbarea de coafură temeiul unei încîntări. Slavă Domnului că Viorica Dăncilă nu și-a făcut rost de sîni siliconați. L-ar fi făcut pe C.T. Popescu să treacă de la încîntare, la cîntare.

Mult mai important, Viorica Dăncilă a început să dea semne că e pe cale să iasă de sub jugul asupritor al lui Liviu Dragnea. Atît prin interviuri date presei de casă a Noii Securități, cît și prin șoapte strecurate presei amabile de membrii camarilei sale în război cu membrii camarilei lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă încearcă să ne convingă că e un fel de RPR pe cale de a proclama Declarația din aprilie 1964. Prin declarația asta, RPR se anunța independentă de Moscova. Prin Declarația presupusă, Viorica Dăncilă va anunța refuzul de a mai asculta de Liviu Dragnea.

Că Viorica Dăncilă nu-i mai răspunde la telefon lui Liviu Dragnea. Că Viorica Dăncilă a luat-o spre Bruxelles, în timp ce Liviu Dragnea a luat-o spre Moscova. Că Viorica Dăncilă s-a opus din răsputeri adoptării de către Guvern a OUG dorite de Liviu Dragnea. Doar peste trupul meu – ar fi zis ea. Și Liviu Dragnea, amintindu-și ce trup are, a renunțat. Că Viorica Dăncilă și-a propus să alunge din jurul ei pe toți cei plantați acolo, sub acoperire de sfetnici, de Liviu Dragnea. A început cu Anca Alexandrescu și va termina cu Darius V lcov.

Sunt, după opinia mea, mărunțișuri prin raportare la ce înseamnă un premier independent, făcînd o politică proprie, în acord cu un program politic bine închegat și o viziune originală asupra lumii. Presa anti-PSD le ia, le cultivă harnic, le alintă pînă dau din coadă și scoate din ele notele unui Război între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Deoarece Liviu Dragnea, printr-un proces invers a celui traversat de Viorica Dăncilă, e Bestia, Viorica Dăncilă trebuie să fie Frumoasa. Nu cea din Frumoasa și Bestia, ci Frumoasa din Pădurea Adormită.

CITEȘTE ȘI: 

Cînd Viorica Dăncilă a fost proclamată Proasta lui Dragnea, prezentată opiniei publice sub acest slogan, mi-am exprimat îndoiala că imaginea ar fi adevărată. Și nu pentru că aș fi stat vreodată de vorbă în această viață cu Viorica Dăncilă, ci pentru că din instinct refuz simplificarea prin care un om, ființă vie, de altfel, e redus la un clișeu butucănos.

Sub același semn, al respectării adevărului omenesc nu cred că Viorica Dăncilă e alta decît cea din primele zile ale Guvernului. Mă refer, desigur, la notele de esență ale personalității și nu la ambiția de a nu mai fi un Constantin Dăsculescu al lui Liviu Dragnea. Cu toate acestea presa anti – PSD o prezintă schimbată în bine din creștet pînă în călcîie. Din cîte știu eu din postdecembrism la campania de vorbe dulci puțini rezistă să nu cadă în brațele dușmanului", scrie Ion Cristoiu pe blog .
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus