Stiri de ultima ora

Coronavirus. Restricţiile generale mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele

Coronavirus. Restricţiile generale mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele
Actualitate
Restricţiile au fost relaxate în majoritatea ţărilor europene. Condiţii mai stricte de distanţare socială se mai aplică doar în şase ţări, printre care Franţa, Belgia şi Spania. În plin varf al pandemiei, izolarea a afectat până la jumătate din umanitate.

Coronavirus. Izolarea generală mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele

Odată cu începerea iesirii din izolare, luni, a mai multor ţări (India, Italia, Portugalia, Grecia, Tunisia, Malaezia, Liban, etc.), lista celor în care este inca interzis pe tot teritoriul iesirea din case fara motive justificate a fost redusa, potrivit Les Echos , la şase ţări: România, Maroc, Marea Britanie (care ar putea uşura restricţiile joi), Franţa, Belgia şi Spania. Ultimele trei tari îşi vor începe iesirea din izolare începând cu 11 mai, după ce au fost printre primele care au aplicat-o la jumătatea lunii martie.

Restaurantele se redeschid

Iesirea din izolare a început deja în alte ţări europene, în special în Germania, unde se redeschid muzeele şi lăcaşurile de cult, precum şi şcolile din anumite landuri. Restaurantele s-au redeschis deja în Elveţia.

În restul lumii, izolarea strictă se mai aplică doar în Filipine şi Argentina dar doar în anumite regiuni. În Statele Unite, unde nouă din zece state federale au luat măsuri stricte de izolare, 35 dintre ele au început să uşureze măsurile, Texas ajungând chiar până la redeschiderea restaurantelor.

Africa sub-sahariană, unde izolarea nu a fost aplicată strict decat in Africa de Sud şi Rwanda, a început, de asemenea, să uşureze restricţiile, inclusiv în aceste două ţări.

Cele cinci ţări europene şi Marocul, aflate încă în izolare câteva zile, reprezintă o populaţie combinată de aproximativ 240 de milioane de oameni. În total, aproximativ 2 miliarde de oameni au fost limitaţi acum şase săptămâni, în ţări la fel de diverse precum Argentina, Luxemburg, Indonezia, Austria, Israel şi Arabia Saudită. Izolarea a afectat chiar 4 miliarde de persoane în vîrful crizei, la sfârşitul lunii martie, în 130 de ţări, inclusiv cele în care a fost doar „civică”, adică bazată pe măsuri voluntare de distanţare sociale (Germania, Elveţia, Canada, Turcia, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan etc.) şi asociate cu închiderea locurilor publice.

Strategii diverse

Încet, iesirea din izolare se aplică şi în cazul afacerilor considerate neesenţiale, în special a saloanelor de infrumusetare, a şantierelor şi fabricilor şi, uneori, chiar a cafenelelor şi a restaurantelor.

Pe de altă parte, dacă unele ţări redeschid şcolile, altele consideră că este de preferat să aştepe sau chiar să amâne până în septembrie. Cele mai multe săli de sport, lăcaşuri de cult sau cultură rămân închise în toată lumea. De asemenea, majoritatea graniţelor rămân închise şi ele. 

Mai multe subiecte: Trebuie să repornim businessul Jurnal de carantină
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus