Stiri de ultima ora

Coronavirus în România: Bilanțul infectărilor urcă la 277

Coronavirus în România: Bilanțul infectărilor urcă la 277
Actualitate
Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până joi, în România s-au înregistrat 277 de infectări cu noul coronavirus.

Bilanțul este în creștere cu 17 cazuri.

25 de pacienți s-au vindecat.

Până la momentul actual, la nivel național, s-au deschis 62 de dosare penale pentru zădărnicirea combatarea bolilor, fals în declarații și neglijență în serviciu. Toate au legătură cu înmulțirea cazurilor de nou coronavirus, au declarat surse din Parchetul General pentru Europa FM.

91 de persoane sunt cercetate.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, înăsprirea pedepselor pentru fals în declarații și introducerea în Codul Penal a omisiunii de a oferi date într-o anchetă epidemiologică.

Parlamentarii Partidului Social Democrat vor depune, joi, un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente. PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt „mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației”.

Ministerul Finanțelor și-a prezentat, anterior, strategia pentru a contracara efectele stării de urgență impuse de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că guvernul a adoptat o hotărâre prin care statul va suporta șomajul tehnic (până la 75% din salariul mediu brut pe economie) pentru firmele afectate de actuala stare de urgență și a suplimentat bugetul Ministerul Sănătăţii cu 42 de milioane de lei. În plus, va fi asigurat capital de lucru pentru Unifarm. Bugetul Ministerului de Interne crește cu 100 de milioane de lei.

„Am găsit direcțiile județene de sănătate publică aproape în moarte clinică, cu foarte puțini angajați (…) am decis suplimentarea numărului de medici epidemiologi”, a adăugat Ludovic Orban. „Suntem pregătiți să adoptăm orice fel de măsuri pentru a proteja sănătatea populației”, a declarat șeful executivului. Guvernul a mai hotărât să majoreze, de îndată, pedepsele pentru persoanele care zădărnicesc măsurile de combatere a răspândirii bolilor.

Devenită focar european al pandemiei de nou coronavirus, Italia a înregistrat cel mai mare număr de decese într-o singură zi, anume 475. Cea mai gravă situație se menține în regiunea Lombardia. În total, până acum, infecția a ucis 2. 978 de persoane în Peninsulă.

Noul coronavirus a infectat peste 200.000 de persoane la nivel mondial. Bilanțul deceselor a depășit pragul de 8.000.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus