Stiri de ultima ora

CORONAVIRUS | De la 1 iunie vor putea fi organizate din nou spectacole în aer liber: Câți spectatori pot participa și ce condiții trebuie respectate |

CORONAVIRUS | De la 1 iunie vor putea fi organizate din nou spectacole în aer liber: Câți spectatori pot participa și ce condiții trebuie respectate |
Actualitate
Din 1 iunie, România va intra într-o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus . Astfel, românii vor avea libertatea de a ieși la terase, de a merge la plajă sau de a circula fără a avea asupra lor declarația pe proprie răspundere. Noul pas spre normalitate va însemna și că cetățenii vor avea permisiunea de a participa la spectacole în aer liber. Totuși, noul set de măsuri de relaxare va fi însoțit, în continuare, de reguli stricte privind distanțarea socială și siguranța sanitară.

Câți spectatori vor putea participa la evenimentele culturale în aer liber începând din 1 iunie

”Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis , joi, la finalul unei ședințe de la Palatul Cotroceni, la care au participat premierul Ludovic Orban, mai mulți membri ai Guvernului, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În ce condiții se pot desfășura spectacolele după data de 1 iunie

Despre reluarea spectacolelor, în condiții speciale, a vorbit , joi, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea . Aceasta a anunțat că, deși sălile de teatru vor rămâne în continuare închise și de la 1 iunie, spectacolele se vor putea desfășura în spații deschise, care să permită menținerea distanței sociale între cei din public.

Edilul Bucureștiului a dat și câteva exemple de teatre care și-ar putea relua activitatea în curând în aer liber, cu respectarea regulilor stabilite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus .

„Teatrul «Constantin Tănase» poate să-și desfășoare activitatea culturală în Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău, unde este deja amenajat un spațiu generos, pentru sute de persoane. (...)

Teatrul Odeon are o situație specifică față de toate teatrele din Capitală, deoarece are o structură care permite culisarea tavanului. Practic, se creează o zonă în aer liber, pentru piese de teatru și deja s-a început pregătirea pentru sezonul estival de această manieră. 

Teatrul «Ion Creangă» poate să înceapă stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, încep deja pregătirile. 

Opera Comică pentru Copii are o grădină generoasă și poate să invite atât spectatorii mici, cât și adulții la spectacolele foarte apreciate”, a explicat  Gabriela Firea . 

Deocamdată, se mențin restricțiile care vizează evenimentele cu un număr mare de participanți. Astfel că marile festivaluri, cu peste 1000 de spectatori, precum „Untold” și „Electric Castle”, nu se vor putea desfășura până la finalul lunii august.

Membrii Guvernului au discutat cu reprezentanții industriei spectacolelor despre măsurile de sprijin acordate angajaților afectați în perioada pandemiei de coronavirus

Industria spectacolelor a fost unul dintre cele mai afectate domenii de restricțiile impuse în cele două luni în care România s-a aflat în stare de urgență. Spectacolele, concertele și filmările au fost oprite de la jumătatea lunii martie, iar mulți dintre artiști nu își pot relua activitatea nici odată cu primele etape de relaxare anunțate de autorități.

La finalul întrevederii, Guvernul a transmis că dialogul cu cei care activează în domeniul cultura va continua, în perspectiva pregătirii perioadei de reluare graduală a activităților, în funcție de evoluția situației epidemiologice.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus