Stiri de ultima ora

Coreea de Nord ar putea fi gata de lansarea unui submarin dotat cu rachete. Imaginile suprinse prin satelit | FOTO

Coreea de Nord ar putea fi gata de lansarea unui submarin dotat cu rachete. Imaginile suprinse prin satelit | FOTO
Actualitate
Imaginile, obţinute de cărtre Institutul Middlebury şi de către Planet Labs, par să arate progresele întreprinse de Coreea de Nord în vederea finalizării lucrărilor pentru flota de la Şantierul Naval Sudic Sinpo, situat de-a lungul coastei centrale a statului, de la Marea Japonei.

Satellite images suggest North Korea is working to hide the launch of a missile submarine https://t.co/pynKBzW93B pic.twitter.com/8obBBLUhM2

— CNN Politics (@CNNPolitics) September 24, 2019

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a vizitat baza navală, în iulie, pentru a inspecta stadiul submarinului; conform analizelor întreprinse, acesta ar putea fi operaţional în prezent.

Satellite imagery indicate North Korea is building a ballistic missile submarine and may be making preparations to test a submarine-launched missile: https://t.co/espiuNUnln pic.twitter.com/0p5eiAVL5b

— CSIS (@CSIS) September 24, 2019

„Coreea de Nord a ridicat o structură în bazinul securizat al unui vas pentru a ascunde submarinul”, a comunicat Jeffrey Lewis, directorul Programului de Neproliferare Est-Asiatic al Institutului Middlebury. Conform aprecierilor acestuia, „submarinul a fost lansat, sau urmează a fi în curând”.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus