Stiri de ultima ora

Coreea de Nord a testat o nouă armă

Coreea de Nord a testat o nouă armă
Actualitate
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat şi dirijat testarea unei noi arme tactice ghidate, anunţă agenţia publică de ştiri de Phenian.

KCNA nu a descris despre ce arma este vorba exact, dar ‘tactic’ implică o rază scurtă de acţiune, spre deosebire de rachetele balistice cu rază lungă de acţiune percepute drept o ameninţare la adresa SUA, relatează Agerpres, citând Reuters.

În timpul testării, a fost verificată funcţionarea ‘sistemului special de ghidare în zbor şi încărcarea unei ogive puternice’, a adăugat KCNA.

Dictatorul Kim Jong-un a calificat acest test drept un “eveniment de o foarte mare importanţă pentru creşterea puterii de luptă a armatei populare”. “Am admirat foarte mult timpul de creare a acestei arme strategice, oamenii de știință și inginerii noștri sunt cu adevărat extraordinari. Dacă se ambiționează, nicio armă nu este imposibil de realizat”, a adăugat liderul nord-coreean.

Miercuri, Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, a anunţat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică.

 

 

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus