Stiri de ultima ora

COOLTURA de WEEKEND: Pact cu Diavolul, la Sibiu. Street Delivery, distracţie şi antren, la Bucureşti

COOLTURA de WEEKEND: Pact cu Diavolul, la Sibiu. Street Delivery, distracţie şi antren, la Bucureşti
Actualitate
COOLTURA de WEEKEND: Pact cu Diavolul, la Sibiu. Street Delivery, distracţie şi antren, la Bucureşti

În weekend, pe strada Arthur Verona din Bucureşti, e Street Delivery. La Sibiu, aveţi Festivalul Internaţional de Teatru. Recomandăm două piese de Silviu Purcărete, "Faust" şi "Lulu". Tot teatru, dar de stradă, în Bucureşti, la Festivalul B-FIT in the Street!. Voilà orarul de distracţie coolturală:

COOLTURA de WEEKEND: Pact cu Diavolul, la Sibiu. Street Delivery, distracţie şi antren, la Bucureşti

SÂMBĂTĂ în Bucureşti

Street Delivery. Străzile se închid pentru maşini şi se deschid pentru oameni

Între 10 şi 12 iunie mai multe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare se transformă în spaţiu de promenadă şi spectacol în cadrul unei noi ediţii Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte.

Ediţia Street Delivery - desfăşurată anul acesta sub sloganul Meserie! - îşi propune să aducă împreună noua generaţie de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecţi, artişti 3D, programatori) şi meşteşugarii tradiţionali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, şelari, ceaprazari) pentru un schimb de experienţă, unelte şi viziuni. În Bucureşti, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou.

Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfăşurarea pas cu pas a 12 ateliere de arte şi meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapiţerie şi serigrafie până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.

Calcanul emblematic pentru Street Delivery va fi desenat anul acesta de street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile oraşului elemente inspirate din natură. În aceeaşi perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperişul librăriei Cărtureşti Verona pentru a crea un nou desen mural powered by Street Delivery.

SÂMBĂTĂ în Sibiu. Festivalul internaţional de Teatru SifFest. Ora 21:00, Se joacă "Lulu", de Frank Wedekind, la la FABRICA DE CULTURĂ – Centru Alternativ pentru Cultură, Educaţie şi Cercetare. Piesă extravagantă şi de calibru existenţial despre mitica Lulu. Lulu, obsesia lui Shakespeare, a lui Goethe, a Sarei Kane. Spectacol nou de Silviu Purcărete. Iată ce spune despre piesă Helmut Stürmer, nemţul care s-a ocupat de decor şi light design:

"Lulu, o piesă stranie de teatru care, dacă îţi dispare din memorie, îţi reapare când nu te aştepţi. Te urmăreşte pe ascuns. Cel puţin aşa mi se întâmplă mie. Lulu, o dramă antică citită pe canapeaua de psihanaliză a doctorului Freud. Lulu este misterul ispitei. Lulu este eşecul ispitei. Lulu este renaşterea ispitei. Lulu este cadoul şi pedeapsa. Lulu este obsesia lui Shakespeare, a lui Goethe, a Sarei Kane etc. Lulu este degetul arătător al moralei mici burgheze. Lulu este înmormântarea moralei mici burgheze. Lulu este revolta vieţii împotriva raisonului civilizaţiei sociale. Lulu e un păcat. Lulu e un păcat necesar. Lulu e un păcat dulce. Lulu e un păcat plin de venin. Lulu e un înger cu aripi negre. Lulu încurcă logica bărbătească. Lulu îşi încurcă propria logică feminină. Lulu păcăleşte Creatorul.

Lulu nu e nimic din toate acestea. Lulu nu se poate explica. Lulu trebuie jucat spre încurcarea publicului. Lulu e necesară. Lulu e o piesă de teatru care derutează şi provoacă de când e scrisă. Lulu are nevoie de o actriţă unică. Lulu e o flacără care arde aripi. Lulu are lipici. Lulu..." (Helmut Stürmer)

B-FIT in the Street! Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă în Bucureşti

A opta ediţie a singurului festival internaţional de teatru de stradă din Bucureşti, B-FIT in the Street! se desfăşoară între 9 şi 12 iunie, oraşul devine decor fantastic, populat de personaje neaşteptate care se amestecă în mulţime şi interacţionează cu trecătorii. B-FIT in the Street! aduce la Bucureşti 21 de spectacole de teatru, nouă ţări participante şi sute de artişti, cu un program divers de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobaţie, muzică de stradă şi paradă, din care nu lipsesc nici reprezentaţiile româneşti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia şi producţiile de anvergură din Franţa şi Olanda. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piaţa Universităţii sau Piaţa George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama oraşului cu jocuri de foc şi acrobaţii aeriene sau cai uriaşi, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă vor transforma oraşul într-o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus