Stiri de ultima ora

Consiliere psihologică prin telefon pentru elevi, profesori și părinți

Consiliere psihologică prin telefon pentru elevi, profesori și părinți
Actualitate
Pentru a veni în sprijinul familiilor din România, Asociația Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, lansează prima linie de consiliere psihologică pentru perioada pandemiei, dar și după ieșirea din această criză. Proiectul poartă denumirea „Ambasador pentru Comunitate”.

România traversează o perioadă dificilă cauzată de pandemia cu noul coronavirus. Creșterea numărului de îmbolnăviri dar și măsurile de siguranță privind izolarea socială sau suspendarea cursurilor școlare au adus schimbări în stilul de viață în cadrul familiilor din întreaga țară. Toate aceste modificări pot constitui factori de stres, ceea ce înseamnă că valul infectărilor cu COVID -19 are și implicații psihologice.

Prin acest proiect, o rețea de psihologi și psihoterapeuți bine instruiți, cu experiență va oferi

consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, dar si elevilor si parintilor. De asemenea, profesorii vor fi indrumati pentru a putea comunica cu familiile și astfel să direcționeze către psihologii implicati in proiect cazurile speciale sau situațiile de risc în care se află părinții sau elevii.

Liniile telefonice la care puteți apela: 0771.141.767 și 0771.141.750 sau pe e-mailul asociației: proactaedu@gmail.com

Site: www.proactaedu.ro

Facebook: Grupul public Ambasador pentru Comunitate

https://www.facebook.com/Asociatia-Proacta-Edu-865663983618700/

https://www.facebook.com/Profesor-si-Parinte-AZI-103504661245068/

Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă!

“Sunt psiholog, psihoterapeut si mama a patru copii. Știu cât de important este un cadru didactic în viața copiilor mei, mai ales acum, când întreaga omenire luptă cu noul coronavirus. Noi credem că un profesor nu e doar un profesor, el e un vector al educației, dar și un mesager al comunității. Tocmai de aceea am lansat proiectul AMBASADOR pentru COMUNITATE. Educatorii, învățătorii și diriginții sunt o punte importantă de legătură cu familiile în această perioadă. Prin urmare vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem, să îi sprijinim în rolul pe care îl au. În al doilea rând, prin intermediul acestor mesageri de bună credință, familiile pot fi îndrumate să apeleze la ajutorul nostru, astfel încât să le oferim consultanță psihologică, asistență socială și juridică celor care sunt în situație de risc”, a declarat inițiatorul proiectului și președintele Asociației Proacta EDU, Psiholog Nicoleta Larisa Albert.

„Este o perioadă grea, cu multe încercări și, acum, mai mult ca oricând trebuie să fim uniți și să acționăm pe toate planurile. Izolarea socială și suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am inițiat acest demers împreună cu Asociația Proacta EDU. Prin intermediul proiectului , ne-am propus să ajungem la elevii, părinții și la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esențial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile și sa încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea mentală a copiilor noștri primează, iar pentru rezultate școlare bune este esențial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos și echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus