Stiri de ultima ora

Condamnarea Alinei Bica a fost anulată de ÎCCJ. Dosarul va fi rejudecat in apel

Condamnarea Alinei Bica a fost anulată de ÎCCJ. Dosarul va fi rejudecat in apel
Actualitate
Instanţa supremă a decis, marţi, admiterea contestaţiei în anulare în cazul Alinei Bica şi rejudecarea apelului, potrivit unui comunicat transmis de ÎCCJ.

Hotărârea vine ca urmare a deciziei CCR privind componența nelegală a completurilor de 5 judecători. ”Admite contestaţia în anulare formulată de condamnata Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017. Desfiinţează în parte decizia penală contestată numai în ceea ce o priveşte pe condamnata Bica Alina Mihaela. Fixează termen la 20 mai 2019, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpata Bica Alina Mihaela și de Ministerul Public (...) numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatei pentru infracţiunea de favorizarea infractorului prevăzută de art. 269 alin.1 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei penale atacate. Anulează formele de executare dispuse în baza sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală sus – menţionată în ceea ce o priveşte pe condamnata.

Dispune citarea apelantei – intimate inculpate Bica Alina Mihaela la adresele indicate în dosar. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei în anulare rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 156 de lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2019”, potrivit comunicatului ÎCCJ.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus