Stiri de ultima ora

Completurile de 3 judecători, pe ordinea de zi a CCR

Completurile de 3 judecători, pe ordinea de zi a CCR
Actualitate
Curtea Constituţională este aşteptată să ia o decizie care ar putea afecta toate procesele în care sunt implicaţi politicieni. În numele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache a reclamat faptul că Instanţa Supremă nu are completuri de 3 judecători specializate în fapte de corupţie, aşa cum este în cazul completurilor de 5. Dacă judecătorii acceptă sesizarea, toate sentinţele în prima instanţă pot fi contestate, iar procesele s-ar putea relua.

Liviu Dragnea a invocat deja, prin avocaţii săi, nelegalitatea modului în care sunt judecate cazurile de corupţie la Curtea Supremă. A făcut acest lucru în etapa finala a dosarului în care este condamnat, în prima instanţă, pentru instigare la abuz în serviciu.

Liderul social-democrat a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare de un complet format din trei judecatori de la Secţia penală a Înaltei Curţi.

Deputatul social-democrat Andreea Cosma este într-o situaţie similară. Ea a invocat problema într-o plângere penală depusă la Secţia pentru investigarea magistraţilor. Are o condamnare, în prima instanţă, la 4 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Rejudecarea este o variantă şi în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, achitat în prima instanţă de un complet de 3 magistraţi. Acum aşteaptă decizia definitivă.

Şansa la o rejudecare integrală o au şi alte dosare grele de la Curtea Supremă, în care deciziile au fost pronuţate de completuri formate din câte trei judecători: Elena Udrea, Alina Bica, Dan Şova sunt doar câţiva dintre cei care ar putea profita de o decizie a CCR.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus