Stiri de ultima ora

Comisia Iordache a fost desființată

Comisia Iordache a fost desființată
Actualitate
Controversata comisie Iordache a devenit istorie. Comsia specială pentru legile justiției a fost desființată la propunerea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Comisia condusă de fostul ministru Florin Iordache și în componența căreia i-am regăsit pe Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae a modificat de-a lungul timpului legile Justiției și codurile penale.

Marcel Ciolacu a anunțat încă de la finalul lunii iulie că va propune desființarea Comisiei speciale, precizând că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale în Comisia juridică a Parlamentului.

„Am luat act de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunțat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desființarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiție, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca și primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând prioritățile fiind deciziile neconstituționale deja declarate de către CCR și pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât și la codurile de procedură penală”, spunea Marcel Ciolacu, pe 30 iulie, la Parlament.

Codul penal și Codul de procedură penală au fost declarate de către judecătorii Curții neconstituționale în ansamblul lor. Astfel, procesul de revizuire al Codurilor penale va trebui reluat. Curtea a transmis că în cazul Codului de procedură penală Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus