Stiri de ultima ora

Claudiu Manda, despre raportul comisiei SRI: În momente importante în viaţa unui om politic apărea sesizare către ANI

Claudiu Manda, despre raportul comisiei SRI: În momente importante în viaţa unui om politic apărea sesizare către ANI
Actualitate
Președintele comisiei parlamentare de control a activității SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat că serviciul secret putea să-i facă probleme unui politician prin intermediul ANI, potrivit realitatea.net.

"SRI, pe vremea domnului Maior si a domnului Coldea, se uita către un om şi spunea: eu cred că face evaziune fiscală, nu trebuiau multe probe, ci doar câteva indicii să obţină un mandat de Securitate, să-l trateze ca pe un terrorist sau ca pe un pe spion. Toate aceste lucruri cu deciziile CSAT, cu ascultările când am spus că sunt 6 milioane de persoane cărora li s-au restrâns drepturile, o spun acum, sunt 300 şi ceva de mii de mandate de supraveghere tehnică, 30 mii cerute de serviciu pe ameninţare, dar şi pe grup infracţional, evaziune..." a spus Claudiu Manda.

El a adăugat că săptămăna viitoare va prezenta un nou raport despre acțiunile statului paralel.

"Cel de-al doilea raport încercăm să-l facem săptămâna asta, sper ca săptămâna următoare sau viitoare o să prezentăm. Cuprinde relaţia dintre SRI si ANI. Sunt cele două cazuri, Iohannis şi Hellvig, mai sunt si alte exemple. În diferite momente importante în viaţa unui om politic, când trebuia să-i creezi un dosar fals sau probleme în carieră, apărea această sesizare de la serviciu către ANI. Descrie că în anumite momente, unor politicieni, când s-a dorit, de cine putem să deducem pentru că avem mărturiile în cadrul comisiei, putea să intervină prin ANI să creeze probleme cuiva. Şi la DNA a fost la fel, după părerea mea, când era nevoie", a mai zis Claudiu Manda.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus