Stiri de ultima ora

CIUDĂȚENIILE din dosarul Black Cube, în care Laura Codruța Kovesi ar fi fost SPIONATĂ: Ce a apărut în documente

CIUDĂȚENIILE din dosarul Black Cube, în care Laura Codruța Kovesi ar fi fost SPIONATĂ: Ce a apărut în documente
Actualitate
Antena 3 a prezentat informații din dosarul Black Cube, instrumentat la DIICOT, în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi , ar fi fost spionată. Conform documentelor, apar o serie de nepotriviri ce pot fi caracterizate ciudate.

Astfel, pe 2 aprilie 2016, autoritățile s-au sesizat din oficiu. A fost începută urmărirea penală și cei doi israelieni au fost ridicați din stradă, înainte ca tatăl Codruței Kovesi să depună plângerea penală. Primul israelian a fost reținut la ora 7.30, al doilea la 0ra 9.30, în timp ce tată lui Kovesi a depus plângerea, cea care trebuia să deschidă dosarul, abia la ora 11.51.

În plus, dosarul a pornit de la o autosesizare pe hărțuire, numai că, potrivit legislației, așa ceva nu este posibil, nefiind prevăzut în CPP.  Dosarul Black Cube a pornit de la o sesizare din oficiu a poliției pentru infracțiunea de hărțuire, o infracțiune de altfel pentru care organele judiciare pot începe cercetări doar în urma unei plângeri prealabile. Anchetatorii au reținut însă în sesizarea din oficiu ”tatăl lui Kovesi, dar și alți membri ai familiei acesteia au fost sunați de mai multe ori de pe o cartelă de telefon înregistrată în Marea Britanie”.

Totodată, pe 2 aprilie 2016, o zi de sâmbătă, au fost demarate, succesiv, toate procedurile: urmărire in rem, urmărire nominală, reținerea celor doi presupuși spioni, deschiderea dosarului la Parchetul General și la DIICOT.

În urma unor informații de la SPP, s-a descoperit că cei doi israelieni care l-au sunat pe tatăl lui Kovesi au fost Ron Weiner și Geclowicz. Dosarul a ajuns, inițial, la Parchetul General. Surprinzător, tot pe 2 aprilie, organele de cercetare ale poliției judiciare au dispus începerea urmăririi penale în rem față de cei doi israelieni veniți pe teritoriul României pentru a o spiona pe șefa DNA.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus